Tarih: 12.12.2012 00:00
BALO, devreye girmek için gün sayıyor
Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları A.Ş.`nin (BALO) Yönetim Kurulu Üyesi, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, "93 ortaklı projenin en önemli noktası Bandırma olacaktır" dedi.
BALO`nun vizyonunun, ülkemizin coğrafi avantajlarını gözeterek ekonomik, çevreci, güvenilir alternatif taşıma modelleri ile lojistik sektörüne ivme ve Türk sanayisine rekâbet gücü kazandırarak, ülkemizin ticaret yaşamında etkin bir rol üstlenmesine katkı saplayan lider bir kuruluş olmak şeklinde belirlendiğine dikkati çeken Sezgin, şunları söyledi:
"Bu projenin en önemli misyonu, millî bir organizasyon olarak demiryolu ve intermodal taşımalarımız ile Türkiye`nin, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında, 2023`te, 500 milyar dolarlık ihracat hedefini gerçekleştirmesine ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya yaratılmasına katkı sağlamak şeklinde belirlenmiştir. BALO Yönetim Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Yönetim Kurulu Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte 6 Aralık 2012`de, Ankara`da, TC Ulaştırtma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız sayın Binali Yıldırım ile bir araya gelindi. Genel Müdürümüz Hüseyin İşteermiş`in de hazır bulunduğu toplantıda sayın Bakanımız, BALO taşımacılığı ile ilgili olarak çeşitli önerilerimize sıcak yaklaşarak, gerekenleri yapacağını söyledi. Kendisine, bu sıcak yaklaşımı nedeniyle içtenlikle teşekkür ediyoruz."
BALO, çevreci bir proje
BALO`nun, çevreci bir proje olup, projenin kalbini Bandırma`nın oluşturduğunun da altını çizen Sezgin, şu değerlendirmede bulundu:
"Bu proje kapsamında, Türkiye`nin her yerinden toplanıp, Bandırma`ya gelecek ihracat konteynırları, kentimizde, gidecekleri noktalara göre ayrıştırılmalarının ardından, Çelebi Bandırma Limanı`ndan, Tekirdağ Limanı`na tren ferileriyle ulaşacaktır. Yükler, oradan da Avrupa`nın en uç noktalarına dek gönderilecektir. 2013 yılının mart ayından başlayarak, Ro-Ro gemileri aracılığıyla Bandırma-Tekirdağ arasında ilk taşımaların başlamasının ardından, bir yıl içinde, Bandırma`da tren feri rampaları da yapılacaktır. Bandırma, BALO projesinin kalbi gibidir. Bu proje, Bandırma ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. Buna paralel şekilde, Bandırma sınırları içindeki toplama merkezinde, yükleme-boşaltma, muhasebe gibi çalışma alanlarında yaklaşık 100 kişilik bir istihdam sağlanacağını düşünüyorum. Bu arada, tren taşımacılığına dayalı bu proje, karayolu ile yapılan taşımacılıktaki çevre sorunlarına da yol açmaması nedeniyle son derece çevreci bir proje olacaktır."
25 milyon Euro`luk bir proje olan BALO kapsamında İzmir-Almanya arasındaki yükün taşınmasının 7 günde gerçekleşeceğine dikkati çeken Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve BALO Yönetim Kurulu Üyesi Halit Sezgin, şöyle konuştu:
"Projemiz kapsamında alınacak tren feribotları ile Çelebi Bandırma Limanı`ndan, Tekirdağ Limanı`na ulaşacak blok trenler, Tekirdağ-Muratlı arasında yeni yapılan 32 kilometrelik demiryolu bağlantısıyla uluslararası şebekeye bağlanacak, Kapıkule sınır kapısından çıkış yaparak, plânlanan varış noktaları olan Viyana, Nürnberg, Stutgart, Köln ve Lyon`daki lojistik köylere ulaştırılacaktır."
Önder Balıkçı
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —