Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BANA GÖRE ERDEK BÜLBÜLÜ !

BANA GÖRE ERDEK BÜLBÜLÜ !

Birçok sahnesinin Erdek'te çekildiği "BURSA BÜLBÜLÜ" adlı filmi izledim. Gerçekten şaşırdım...

Birçok sahnesinin Erdek'te çekildiği "BURSA BÜLBÜLÜ" adlı filmi izledim. Gerçekten şaşırdım...

Filmin girişinde gösterilen yılların Erdek Çuğra sahili "Mudanya Sahili "oluvermiş!

Oysa ki; Erdek'in uzaktan yakından reklamının yapılmadığı film çekimleri gerçekleşirken ne kadar sevinmiştik.

Erdek'in denizinden, kumsalından ve sokağından faydalanıp paralar kazanacaksın, sonrasında sanki utanılacak bir yöre gibi Erdek'i Mudanya diye yutturacaksın. 

Filmin senaryosuna oyuncuların başarısına diyecek bir şey yok ancak güzel ilçemize yapılan çok büyük bir ayıp var. 

10 numara şehir Balıkesir plakalarının, tabelaların bile saklandığı bu filmin çekimlerinde Erdek kullanılmış kenara atılmış gibi geldi bana. 

Çekimlerin yapıldığı mahalle esnafı günlerce boşuna iş yerini kapatmış, boşuna heyecan yapmış. Film çekimleri için Erdek'e gelen ekibin ilçemize faydası ne diye sordum? Esnaftan çay içilmemiş, lokantadan yemek yenmemiş. Çok ilginç olacak Erdek sahilinde bulunan otoparka karavanlar kurulmuş burada konaklama yapılmış çaylar içilmiş. 

Yıllar önce Erdek'te çekilen "Benim Adım Feridun" adlı sinema filminde senaryo gereği düğünde Erdek’i hor gördüklerini vurgulayarak gelinin annesi Erdek’i ve Erdek halkını sürekli küçümseyen cümleler kullanarak "Erdek’e kız verirsen, işte böyle olur" "Eyvah şimdi yandık! Erdekliler düğüne geldi" gibi hoş olmayan sahneler çekilmişti. 

Yine ekranlarda oynayan "Yasak Elma" dizisinde Handan karakteri eşinin tatilde çok para harcamışsın demesi üzerine “Ne yapacaktım tatile Erdek’e mi gidecektim?” ifadesini kullanarak İlçemizi küçük düşürücü bu söz halkımızın tepkisine neden olmuştu. 

Bunca küçük düşürücü söz olumsuz sahnelerden sonra Erdek sahilinin Mudanya sahili olarak gösterilmesi bizleri derinden üzmüştür.  Sizler ne düşünürsünüz bilemem ancak ben bu filmin Erdek'e faydasının olduğunu düşünmüyorum. 

Sosyal medyadan kuru bir selama kandırıldık. ‘Bursa Bülbülü'nü Bursa'da çekseydin Ata bey! Erdek'e gerçekten çok ayıp etmişsin. 

Ne diyelim hiç olmazsa kötülememiş diyerek kendimizi avutabiliriz…

 



MEHMET SÜTÇÜ
15.01.2023 01:23:25
Merhaba Bu yazdığınız köşe yazısına tamamen katılıyorum, bu yazınızı lütfen gereklli yerlere yollarsanız ve birlik içinde hareket edilirse yada yargı ya başvurulup güzel Erdeğimize yapılan bu haksızlığı yargıya taşınırsa gereken yapılır diye düşünüyorum saygı ve sevgilerimle SÜTÇÜ AİLESİ

Eda ince
15.01.2023 10:23:57
Tebrik ederim çok güzel bir tespit .Bu durumu kesinlikle Ata Beyin de sayfasına yazmanızı dilerim.En azından Erdek halkını ne derece rencide ettiğini anlar belki.

Serap barut
15.01.2023 19:14:41
Yazıklar olsun ayıp ki ne ayıp hiç yakışmadı şiddetle kınıyorum filmi izledim başta komedi sonda dram hiç sevmedim erdek sizi hakketmiyor kendini komik sanan kuklalar

Kader umutlu
16.01.2023 12:06:49
İşin ilginç yanı işimi gücümü bırakıp bursa bülbülu setine sabah saat 5 te katılip akşam ustü saat 7 .8 gibi seti bıraktik ve bu yazınıza katılıyorum yazıklar olsun diyorum...

Salih Sayınay
17.01.2023 17:38:03
Yorumun her satırına gönülden katılıyorum anılmamak Erdek li olarak bende üzüldüm

Şahin Boran
23.02.2023 03:49:31
Yazınızdaki üslup, takdir edilmelidir. Kırıcı olmayan, hakaret içermeyen, sadece eleştiri sınırlarında kalmış olmanız, uzun zamandır unuttuğumuz eleştiri kültürüne bağlılığınızı göstermekte. Filmi izlemiş bir Balıkesirli olarak Erdek'in en azından bir teşekkürü hak ettiğini düşünüyorum. Yazınızda da örnek verdiğiniz gibi, önceki çirkin örneklerinde tam bir facia olduğunun altını çizmekte yarar var. Bu olumsuz tavır ve kurgulanmış senaryoların olayın yaşamasından önce bir kurul tarafından denetlenmesi, yaşanabilecek olumsuzlukları da önleyecektir. Herhangi bir yarışmada dahi, ürünler değerlendirmeye alınmaktadır. İlçeyi mekan olarak kullanırlarken belli bir kurallar bütünü içinde sorumluluk duyulması gerekir. Yerel yönetimlerin bu konuda duyarlılık göstermesi talep edilebilir. Sadece okuyucu, izleyici, gazeteci aracılığıyla değil; belli bir yaptırıma sahip yerel yönetimler tarafından da denetlenmesi ve bu sayede muhataplarını dikkatli olmaya sevk edecek bilinci göstermeye de hizmet edecektir. Kınamak yerine kollektif bilinçle yol gösterici olunması, bundan sonraki teşebbüs edecekleri durumdan vazife çıkarmaya itebileceğini düşünüyorum.

Anahtar Kelimeler: ERDEK BÜLBÜLÜ !
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli