Bandırma Körfezi´nde kirlilik son bulacak
Bandırma Entegre Su Projesi tamamlanarak hizmete girdiğinde, Bandırma Körfezi´nde yeniden denize girilebilecek.
Bölge Haberleri
Yayın: 28 Ocak 2020 - Salı 22:04
Güncelleme: 28 Ocak 2020 22:04
Bandırma Körfezi´nde kirlilik son bulacak

Bandırma Entegre Su Projesi tamamlanarak hizmete girdiğinde, Bandırma Körfezi´nde yeniden denize girilebilecek.
İhale süreçleri tamamlanan, inşa çalışmalarının ise Nisan 2020 tarihinde başlayacağı bildirilen Bandırma Entegre Su Projesi ile Bandırma Körfezi´nde kirlilik ortadan kalkacak, eskisi gibi denize girilebilecek.
2006 yılında Bandırma Belediyesi tarafından başlatılan, 2014 yılında Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi´nin kurulmasıyla hızlanan Bandırma Entegre Su Projesi´nde son noktayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz koyuyor.
Yıllardır derin deşarj yöntemiyle evsel atık ve kanalizasyon atıklarının bırakıldığı, kirliliğin toplum sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştığı Bandırma Körfezi´nde hayata geçirilecek olan Bandırma Entegre Su Projesi´nin ihale süreçleri tamamlandı. Tesisin tam olarak devreye alınmasıyla birlikte kirlilik ortadan kalkacak, geçmiş yıllarda vatandaşların denize girdiği Bandırma Körfezi, eski günlerine geri dönecek.
Yaklaşık 30 milyon Euro yatırımla tesisin tamamlanacağını söyleyen Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürü İzzet Günal, ?Bu yatırımın % 86´lık bölümü hibe, % 9,6´lık kısmı öz kaynaklarımızdan % 6,4´lük bölümü de Çevre Bakanlığı tarafından karşılanacak.? diye konuştu.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı 2. Birleşiminde söz alan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, projeye gereken önemi verip çalışmaları hızlandıran Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a teşekkür etti.
Haber Merkezi

  • Salı 25.5 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 31.8 ° / 14 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

“Baba Ocağı” belgeselinden gala

2

DURSUN MİRZA SAHADA: BANDIRMA'NIN YOLLARI BAŞTAN YAZILIYOR!

3

Bandırma'da 27 bin öğrenci, 2565 öğretmen var

4

Kaymakam Engin Aksakal: "Bandırma'nın kültür düzeyi çok yüksek"

5

Akın “Zaman kaybetmeden kent konseylerinizi kurun”

6

Marmarabirlik ile Vakıfbank arasında ürün bedeli ödeme protokolü imzalandı

7

Banvit Önünde Trafik Kazası: 1 Ağır Yaralı