Bandırma Meclisi toplandı
Sanayi için köylerde kamulaştırma başlayacak
Bölge Haberleri
Yayın: 09 Eylül 2017 - Cumartesi 18:16
Güncelleme: 09 Eylül 2017 18:16
Bandırma Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi´nin eylül ayı toplantısı yapıldı.
Toplantıda bilgi veren Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Ana Metal ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili sürecin başladığını belirterek, kamulaştırma yapılacağını söyledi.
Bir gelen evrak olmak üzere Bandırma Belediye Meclisi dokuz gündem maddesi ile toplandı. Meclis toplantısının başlangıcında Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, geçtiğimiz ay yapılan belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Balcı çamlığında yapımı tamamlanan kafeteryanın belediye şirketine tahsisi oy birliği ile meclisten geçti. 2, 3, 4, 5´üncü maddeler imar komisyonuna sevk edildi. Park Bahçe Müdürlüğüne 150 bin lira değerinde kamyon alınması oy birliği ile kabul edildi.
Meclisin en önemli gündem maddelerinden biri olan Bandırma Ana Metal ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili heyete temsilci yollanması karara bağlandı. Müteşebbis heyete Asıl Başkan Mirza, yedek Erhan Elmastaş seçildi. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Mirza, mecliste şunları söyledi: ?Beyköy ve Bezirci mahalleri alanında kalan 2 bin 200 dönüm alanda OSB için süreç başladı. Şimdi kamulaştırma yapılacak. Müteşebbis heyet için Büyükşehir, Bandırma Belediyesi, sanayi ve ticaret odası sanayi bakanlığı bunlara çağrı yaparak, heyette yer alıp almayacaklarını soruyor. Makine ihtisas Sanayisi, İstanbul Makine Sanayicileri Derneği, 150 üyeli bir dernek. Biz sanayi konusunda tereddüt ediyoruz. Eski yönetmelik geçerli olduğu için bizim de görüşümüz geçerli oldu. Makine imalatı yapacaklarını ve atıklarında sadece hurda demir olacağını söylediler. Aramızda bir protokol yaptık. Kamulaştırmalarda piyasa koşullarında fiyat verilmesi maddelerini koyduk. Biz de heyetin içinde yer almak istiyoruz. Süreci yakından takip etmek istiyoruz. Çevreye duyarlı yatırım yapılsın istiyoruz. En az 100 bin lira belediyemiz buraya para yatırmak durumunda. Gözlemci olmak için biz bu heyete girmek istiyoruz. Müteşebbis heyet 15 kişiden oluşacak. Olumsuz bir şey gördüğümüzde biz de kamuoyu ile paylaşırız.?
Haber : Tufan Dalgıç

Anahtar Kelimeler: Bandırma Meclisi toplandı
  • Pazar 22 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 14.9 ° / 8.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 15.3 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

ERDEK’TE 300 TOKİ KONUTUNUN HAK SAHİPLERİ BELLİ OLDU

2

Genel Kurulda basının desteklenmesine yönelik düzenlemeler

3

ERDEK’TE KALDIRIMLAR YENİLENİYOR

4

Balıkesir’de yapılacak 7 bin 548 konutun kurası çekildi

5

Cumhuriyet Meydanı’nda Dikkat Çeken Görüntü: Polis Ekipleri Müdahale Etti

6

Bandırma’da atla terapi

7

BİK Bursa Bölge Müdürü Gökhan Eren’den Yeni Erdek’e Ziyaret