Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi arı gibi çalışıyor

Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi arı gibi çalışıyor

Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi´nde hâlen 280 çırak, 150 kalfa ve 120 usta öğretici eğitim-öğretim görüyor.

Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi´nde hâlen 280 çırak, 150 kalfa ve 120 usta öğretici eğitim-öğretim görüyor.
Müdür İbrahim Delen, kurumlarında hâlen 31 alan ve 152 meslek dalında eğitim-öğretim verildiğini belirtirken, şunları söyledi:
?Bu alanlar ve meslek dalları arasında güzellik-saç bakım hizmetleri, berberlik-kuaförlük, motorlu araçlar teknolojisi, inşaat teknolojisi, tesisat teknolojisi, yiyecek-içecek hizmetleri, elektrik-elektronik teknolojisi, makine teknolojisi, mobilya, pazarlama-perakende satış elemanı yetiştirme de yer alıyor. Eylül ayı sonunda biteceği bildirilen çırak öğrenci kayıtları ise 14 Ekim´e dek uzatıldı.?
Mesleki Eğitim Merkezlerinin örgün eğitim kapsamına alınması için çalışmalar yapıldığına işaret eden Delen, kendisi dahil dört yönetici ile birlikte 20 personelle hizmet verdiklerini açıklarken, eğitim-öğretime katılanlar için sırasıyla kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgesi olmak üzere üç ayrı başarı belgesi düzenlediklerini belirtti. Delen, mesleki eğitim merkezlerine kayıt koşulları hakkında bilgi verirken de, 1997 yılı ve öncesinde ilkokulu bitirenler dışında en az ilköğretim mezunu olmak, 19 yaşından büyük olanlarda bu hizmetten ilk kez yararlanmak ve bünyesi ve sağlık durumunun, çalışacağı mesleğin gerektirdiği işlere uygun bulunmak olduğunu sözlerine ekledi.
Delen, hizmet verdikleri bölgenin Bandırma, Erdek, Marmara ilçeleri ile bunlara bağlı mahalleler olduğuna dikkat çekerken,? Eğitim verdiğimiz meslek alanlarında çalışan tüm çırakların yanı sıra geçici koruma altındaki Suriyelileri de çırak olarak merkezimize kayıt ediyoruz. Kurumumuzda saç bakım hizmetleri alanında, liseden ayrılmış olanlara Mesleki Açık Lise uygulaması da yapılmaktadır? diye konuştu.
Mesleki eğitim merkezlerinde, haftada bir gün okulda teorik, haftada beş gün ise işyerlerinde pratik eğitim veriliyor. Çırak olarak kayıt olanlar iş kazası ve meslek hastalıkları ile hastalık sigortası kapsamında hemen sigortalı oluyorlar. Çıraklık eğitimini sonunda kalfalık sınavları yapılarak, başarı sağlayanlara kalfalık belgesi düzenleniyor.? Haber Merkezi