Bandırma Orman İşletme Müdürü Nişancı: ?Geçen yıl 170 bin adet fidan diktik?

Bandırma Orman İşletme Müdürü Nişancı: ?Geçen yıl 170 bin adet fidan diktik?

Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı, ?21 Mart Dünya Ormancılık Günü? ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bandırma Orman İşletme Müdürü Taner Nişancı, ?21 Mart Dünya Ormancılık Günü? ile ilgili açıklamalarda bulundu. Günün, ülkemizde 1970´li yıllardan bu yana kutlandığına dikkati çeken Nişancı, ?21 Mart, kuzey yarı kürede baharın gelişi anlamına geliyor? dedi. Gün kapsamında, eski Gros Market arkasındaki alana 13 kurumun da desteğiyle 846 ilkokul ve ortaokul öğrencisinin, fıstık çamı, kara servi ve kestane fidanı dikeceğini vurgulayan Nişancı, ?2018 yılı içinde, müdürlüğümüzün sorumluluk alanı içinde 170 bin adet fidan diktik? diye konuştu.
Müdürlüklerinin sorumluluk alanına Bandırma´nın yanı sıra Manyas, Erdek, Gönen, Susurluk ve Marmara ilçelerinin de girdiğine işaret eden Nişancı, şunları söyledi:
?Bu ilçelerimizde, 7830 dönüm alanı zeytin ve cevizle ağaçlandırdık. Bu ağaçlandırma 49 yılı kapsıyor. Köylerimize Orköy kanalıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık desteği veriyoruz. Bu desteğin yüzde 25´i hibe şeklinde oluyor. Geçen yıl verdiğimiz desteğin tutarı 680 bin lirayı buldu.?
Kuruluşlarının bünyesinde işçi-memur olmak üzere 134 personelimiz bulunuyor. Araç sıkıntımız yok. 15 Mayıs tarihi itibariyle orman yangınları konusunda hassas bir döneme giriyoruz. Susurluk, Erdek ve Gönen ilçelerimizde toplam 5 adet yangın gözetleme kulemiz bulunuyor. Vatandaşlarımız, 177 yangın ihbar hattımızın yanı sıra 112 numaralı telefondan da yangın ihbarı yapabilirler. Sorumluluk alanımızdaki bölgelerin büyüklüğü risk yaratıyor. Son iki yılda bölgemizde ciddi bir yangın olmamasına karşın vatandaşlarımızın anız yakarken ve piknik yaparken çok dikkatli olmaları gerekiyor. Ormanlık alanda yapılan piknik sırasında yakılan ateş tamamen sönmeden oradan ayrılmasınlar.?
TOPAĞAÇ´TA BAL ORMANI
Marmara Adası´nın ?Topağaç? bölgesinde oluşturdukları ?bal ormanı?nın 3-5 yıl içinde ürün vermeye başlayacağını belirten Nişancı, şöyle konuştu:
?500 dönümlük bu alanda üretilecek bal, ?anzer balı´ niteliğinde olacak. Çünkü bu bölgenin florası çok zengin. Bu bal ile ilgili çalışmaları Uludağ Üniversitesi´yle birlikte yürütüyoruz.?
Haber Merkezi