Bugün, 28 Ekim 2024 Pazartesi

Bandırma Belediye Meclis toplandı

Bandırma Belediye Meclis toplandı

Bandırma Belediye Meclisi’nin ekim ayı olağan toplantısı yapıldı.

Mimar Şerafettin Engüdar’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda geçmiş toplantıya ait tutanağın okunmasının ardından 7 gündem maddesi görüşüldü.

İlk gündem maddesi olarak “Bandırma Sürdürülebilir Enerji ve Eylem Planı(SECAP) Projesi” hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yazısı,

Dutliman Mahallesi’nde, 140 ada, 1 parselin plaj yapımı için Bandırma Belediyesi adına tahsis edilmesi talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden gelen, Yenice Mahallesi, Karaçalılık mevkii, 522 no’lu parselin tahsis talebi de görüşüldü. Yazıda, bu mahalledeki söz konusu parselin, mahallenin dayanışma derneğince futbol sahası yapılmak üzere alındığı, ancak bunu gerçekleştiremediği, bunun üzerine aynı yere Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün futbol sahası ve spor tesisi yapmak için 25 yıllığına bedelsiz tahsisinin istendiği belirtildi. Talep, oy birliğiyle kabul edildi.

Mülkiyeti Bandırma Belediyesi’ne ait Erikli Mahallesi, 349 parselin satışı için Emlak ve İstimlak Müdürlüğü yazısı görüşüldü. Yazıda, bu satış için encümene yetki verilmesi isteniyordu. Bu istek, “Cumhur ittifakı”nın ret oyuna karşı CHP grubunun oylarıyla kabul edildi.

Belediyenin 2025 mali yılı bütçesinin tespiti hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü yazısı, Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden gelen, Belediyenin 2025 mali yılı tarifesinin belirlenmesi hakkındaki Tarife Komisyonu raporu ile ilgili olarak komisyon başkanı Münir Dilek bilgi verdi. Rapor, “Cumhur İttifakı”nın ret oyuna karşın CHP grubunun oylarıyla kabul edildi.

Strateji ve Geliştirme Müdürlüğü’nün, Belediyenin 2025 Mali Yılı Performans Programı da kabul edilerek meclis toplantısı sona erdi.

Toplantıya, CHP’li Ozan İbrahim Tüm, mazereti nedeniyle katılamadı.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Bandırma Belediye Meclis toplandı
  • Pazartesi 19.3 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Salı 18.9 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.1 ° / 9.6 ° Güneşli