Bandırma Belediye Meclisi toplandı
Belediye Başkanı Sedat Pekel:Yatırımlarımızın önündeki en büyük engel Öztaylan Yukarıda Allah var, ilahi adalete inanıyorum
Bölge Haberleri
Yayın: 08 Temmuz 2012 - Pazar 00:00
Güncelleme: 08 Temmuz 2012 00:00
Bandırma Belediye Meclisi toplandı
Bandırma Belediye Meclisi`nin temmuz ayı toplantısı gerçekleşti.
İmar plânı değişikliği ağırlıklı gündemin görüşülmesi sırasında söz alan AKP`li meclis üyesi Niyazi Güler, Sedat Pekel`in başkanlığındaki belediye yönetimini eleştirirken, "Seçim broşürünüzde yer alan sözlerinizi 40 aydır yerine getirmediniz" dedi.
Güler, Bandırma`daki sokak köpeklerinden yakınmaları dile getirirken, "Bu konuda topladığımız 1000 imzayı, genel merkezinize ve Balıkesir Valiliği`ne göndereceğiz" diye konuştu. Güler, yeni Pazar yeri ve cinçukuru projelerinin yaşama geçirilmemesini eleştirirken, "Bandırma sizden hizmet bekliyor. Yoksa hizmet heyecanınız kalmadı mı?" diye sordu.
Başkan Pekel de Güler`e verdiği yanıtta, Bandırma`nın her çeşit sorununun çözümü ile yakından ilgilendiklerini, hazırladıkları yeni projeleri yaşama geçirmelerinin önündeki en büyük engelin ise Milletvekili Cemal Öztaylan olduğunu öne sürerken, "Belediyenin her mülküne haciz koydurarak, hizmetimizi engellemeye çaba harcıyor. Madem ki Bandırma`yı seviyorsunuz, siz, onun bu tutumuna karşı niye suskun kalıyorsunuz" dedi. "Yukarıda Allah var" diyen Pekel, ilahi adalete inandığının altını çizerken de, Öztaylan ile aralarındaki kavgayı kendisinin başlatmadığını belirtti.
Zaman zaman AKP`li üyelerin konuşmacılara lâf atmalarıyla süren toplantıda düşüncelerini açıklayan Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza da konuşmasında, "Bandırma`yı cıvıl cıvıl bir kent durumuna getirdik. Yasaklara son verdik. Bandırma`nın yollarının üçte ikisini yaptık. Ama başta Milletvekili Cemal Öztaylan olmak üzere bazı kişiler, yatırımlarımız için gerekli olan finansmanın önüne taş koyarken, belediye ile halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar" diye konuştu. Mirza, Bandırma`da gerçekleştirilen deprem hazırlıkları ile ilgili olarak da bilgi verdi.
Toplantıda, belediyenin yanında yapımı sürmekte olup, yarısı Ayhanlar Holding`e ait olan otelin, belediyeye ait bulunan yarısının daha önceden üzerinde bulunan 30 yıllık irtifak hakkının kaldırılarak, 10 yılı geçmemek üzere kiralanması için belediye encümenine yetki verilmesi, CHP ve MHP`lileri oylarıyla kabul edildi. Konuya AKP grubu ise ret oyu verdi. 
Önder Balıkçı
Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
1

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

2

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

3

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

4

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

5

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

6

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

7

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi