BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN 25 KASIM’DA ANLAMLI FARKINDALIK
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında belediye çalışanlarıyla birlikte güçlü bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.
Bölge Haberleri
Yayın: 25 Kasım 2025 - Salı 16:10
Güncelleme: 25 Kasım 2025 16:20
BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN 25 KASIM’DA ANLAMLI FARKINDALIK

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında belediye çalışanlarıyla birlikte güçlü bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Belediye Başkan Yardımcıları Niyazi Yeloğlu, Cemal Adıgüzel, İsmail Ay, Meclis Üyesi Sami Türkmen ve personelle bir araya gelen Mirza, tüm ekiple birlikte kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla sembolik yakalıklar taktı.

407 KADININ ADI TEK TEK ANILDI

2025 yılı içerisinde yaşam hakları ellerinden alınan 407 kadın, Bandırma Belediyesi tarafından isimleriyle anıldı. Başkan Mirza, bu anmanın sadece bir hatırlatma değil, aynı zamanda bu kayıpların görünür kılınması için topluma verilen önemli bir mesaj olduğunu vurguladı.

Mirza, yaptığı açıklamada;

“Şiddetin her türlüsüne karşı durmak, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Bugün yaşam hakları elinden alınan 407 kadının adını anarak, seslerini duyurmayı ve bu acı tablonun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne sermeyi amaçladık” ifadelerini kullandı.

 

  • Salı 17 ° / 6 ° false
  • Çarşamba 18.6 ° / 9.1 ° false
  • Perşembe 19.4 ° / 10.4 ° Güneşli
1

Başkan Karışık’tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Ziyareti

2

DİREKTEKİ TEHLİKE: KAZA “GELİYORUM” DİYOR!

3

CHP Erdek Kadın Kolları’ndan 25 Kasım açıklaması: “Şiddete mecbur değiliz!”

4

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN 25 KASIM’DA ANLAMLI FARKINDALIK

5

Işığı hiç sönmeyecek bir çınarın ardından...

6

Erdek’te ADD’den Öğretmenlere Vefa Buluşması

7

Bandırmaspor’da görev paylaşımı