Bandırma Emek Platformu Sözcüsü Akbaba: “Kadına şiddet politiktir”
“Bandırma Emekçi Kadın Platformu”, “Uluslararası Kadına Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü” kapsamında, Bandırma cumhuriyet alanında bir toplantı düzenledi.
Bölge Haberleri
Yayın: 26 Kasım 2021 - Cuma 15:41
Güncelleme: 26 Kasım 2021 15:41
Bandırma Emek Platformu Sözcüsü Akbaba: “Kadına şiddet politiktir”

“Bandırma Emekçi Kadın Platformu”, “Uluslararası Kadına Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü” kapsamında, Bandırma cumhuriyet alanında bir toplantı düzenledi.
Platform dönem sözcüsü Alev Akbaba yaptığı konuşmada, “Kadına yönelik şiddet münferit değil, politiktir” dedi.
İktidarın şiddeti besleyen ayırımcı, militarist politikalar uyguladığını öne süren Akbaba, şunları söyledi:
“İktidarı, bu politikalardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmeyeceğiz demek için sokaklardayız. Bir kişi daha eksilmemek için sokaklardayız. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz. Örgütlenme özgürlüğü, barış içinde yaşama talebimizden vazgeçmeyeceğiz. Demokrasi, özgürlük ve laiklik mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Toplumsal yaşamın ker kademesinde olmaya devam edeceğiz. Yaşasın kadınların özgürlükçü mücadelesi.”
Toplantı sırasında “Susmuyoruz, korkmuyoruz, bu suça ortak olmuyoruz” ve “hükümet istifa” sloganları atıldı.
Haber : Önder Balıkçı

  • Perşembe 25.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

2

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

3

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

4

Ekinlik’te su sıkıntısı

5

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı

6

AK Parti’den Erdek’te yoğun ziyaret turu

7

BANDIRMA’YA 4 YENİ PARK MÜJDESİ