Tarih: 02.09.2012 00:00

Bandırma Engellileri, eğitim desteği bekliyor

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Engelliler ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Uçar, derneklerine 400`ün üzerinde kayıtlı üye bulunduğuna işaret ederken, "Bandırma`da yaklaşık 5 bin dolayında ağır engelli bulunduğunu biliyoruz. Dernek olarak, 1500 dolayında engelli ve engelli ailesine ulaşarak, sorunlarını çözme çabası içinde bulunuyoruz" dedi.
Derneklerinin, kurulduğu 3 Aralık 2010 tarihinden bu yana engelli ve engelli ailelerinin sorunlarının çözümü için çaba harcarken, Bandırma Belediyesi`nin de büyük desteğini aldıklarının, dernek lokallerinin ayrıca Bandırma Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi işlevini de gördüğünün altını çizen Uçar, şunları söyledi:
"Her gün, derneğimize yaklaşık 20-30 engelli veya engelli ailesi gelerek, sorunlarının çözümü için yardım isteğinde bulunuyor. Olanaklarımız ölçüsünde hepsine yardımcı olmaya çalışıyoruz. 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Bandırma`da 800`ün üzerindeki engelli vatandaşımız, eğitim-öğretim görme olanağından yoksun bulunuyor.Yetkili makamlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne yaptığımız başvurularda, bu vatandaşların eğitim-öğretim görme olanağına kavuşturulması için çaba harcanması gerektiğini bildirdik."
Bandırma`da, engellilere yönelik bir rehabilitasyon merkezinin yetersiz kaldığına dikkat çeken Uçar, şunları söyledi:
"Kentimize engellilerin eğitimini sağlamak üzere birkaç okul daha gerekli. Bu arada, bu vatandaşlarımıza yönelik `Meslek Edindirme Kursları` açılması gerekir. Bu kurslar, engellilerin, dışarıda dilenmek zorunda kalmalarının önüne de geçer. Devlet, engellilere genelde destek veriyor. Ancak, herkesin, engellilere yardımcı olup, destek vermesi gerekir. Onlara, `arkanızdayız` demek yetmez. Yanlarında olmaları gerekir.``
Uçar, `` Güneşe Yama`` isimli dergilerinin ikinci sayısını da çıkarmak üzere olduklarını, bu dergide derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdiklerini sözlerine ekledi.
Önder Balıkçı



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —