Bandırma Kent Konseyi Kyzikos’ta
Bandırma Kent Konseyi, Erdek sınırları içindeki Kyzikos ören yerini ziyaret ederek, kazı ekibi başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu’dan bilgi aldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 08 Eylül 2022 - Perşembe 13:47
Güncelleme: 08 Eylül 2022 13:47
Bandırma Kent Konseyi Kyzikos’ta

Bandırma Kent Konseyi, Erdek sınırları içindeki Kyzikos ören yerini ziyaret ederek, kazı ekibi başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu’dan bilgi aldı.
Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, şu bilgiyi verdi:
“Bandırma Kent Konseyi olarak, sadece bölgemizin değil, ülkemizin en önemli Kyzikos antik kent kazısını ziyaret ettik. Bölgemiz, tarihi değerler açısından büyük bir mirasa sahip. Tarihi mirasların gün yüzüne çıkması durumunda önemli bir ziyaretçi potansiyeli taşımaktadır. Kyzikos’un şu anda gün yüzüne çıkan çok küçük kısmı bile kazı tamamlandığında çıkacak büyük kentin heyecanını gösteriyor. Kazı başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu hocamızın harika bir şekilde kazıları ve Kyzikos’u anlatımıyla tarihe bir yolculuk yaptık. Kazı 12 ay sürecek. Yanı başımızdaki bu tarihi mirası tüm vatandaşlarımızın ziyaret etmelerini öneriyoruz. Kazı başkanımız Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu ve ekibine, bizlere gösterdikleri konukseverlik için teşekkür ediyoruz. Gezi organizasyonumuzu yapan Bandırma Müzesi Vekili Tülin Tan’a da teşekkürlerimizi sunuyoruz.”                     
 Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Bandırma Konseyi Kyzikos’
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

2

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım

4

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

5

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

6

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

7

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti