Bandırma Körfezi’nde 4 bin kasa palamut yakalandı
Bandırma Körfezi’nde balıkçılar tarafından yakalanan toplam 4 bin kasa palamut satış için şehir dışına sevk edildi.
Bölge Haberleri
Yayın: 16 Ekim 2022 - Pazar 00:17
Güncelleme: 16 Ekim 2022 00:17
Bandırma Körfezi’nde 4 bin kasa palamut yakalandı

Bandırma Körfezi’nde balıkçılar tarafından yakalanan toplam 4 bin kasa palamut satış için şehir dışına sevk edildi. 

Bandırma Körfezi’nde gece ve sabah saatlerinde avlanan ve toplam 4 bin kasadan oluşan palamut balığı satılmak üzere başta Tekirdağ, Bursa, Ankara gibi illere sevk edildi. 

Balıkların yakalanmasından sonra sevk edilmek üzere getirildiği Bandırma Balıkçı Hali’nde balıkları sevk edilmek üzere satın alan firma yetkilisi Feyyaz Çavdar, Bandırma’nın tarihinde bir ilk daha yaşandığını belirterek, “Bandırma Körfezi tarihinin en iyi balıkçılığını yaşıyor. Gece 1.700 kasa, sabah ise 2.300 kasa palamut balığı geldi. Balıkları Ankara, Bursa Tekirdağ gibi illere sevk ediyoruz.” dedi. Feyyaz Çavdar ayrıca palamut bolluğunun yılbaşına kadar sürmesini beklediklerini de sözlerine ekleyerek vatandaşların bol bol balık tüketmeleri tavsiyesinde bulundu. 

Bandırma Balıkhanesi’nde tezgahları dolduran palamut balığı tanesi 50 ila 70 lira arasında satılıyor. 

Vatandaşlar tarafından palamut balığına talebin yoğun olduğunu ifade eden balıkçı esnafı Barış Yıldız, “Tezgahlarımız şenlendi. Şu anda palamut bolluğu yaşanıyor. Tam mevsimi ızgara, tava her türlü tüketilebilir.” diye konuştu. 

Haber Merkezi

  • Perşembe 25.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cuma 22.6 ° / 13 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

2

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

3

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

4

Ekinlik’te su sıkıntısı

5

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı

6

AK Parti’den Erdek’te yoğun ziyaret turu

7

BANDIRMA’YA 4 YENİ PARK MÜJDESİ