Bandırma kurtuluşunu kutladı
Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü kutlandı.
Bölge Haberleri
Yayın: 17 Eylül 2023 - Pazar 21:29
Güncelleme: 17 Eylül 2023 21:31
Bandırma kurtuluşunu kutladı

Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü kutlandı.

Kutlama törenine CHP Balıkesir Milletvekilleri Ensar Aytekin ve Serkan Sarı, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Levent Eğren, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili M. Birol Şahin, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, daire müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Önce çelenk sunma olarak gerçekleşti. Atatürk anıtına çelenkleri Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Levent Eğren ve Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun sundular.

Ardından Cumhuriyet Caddesi’ndeki tören gerçekleşti.

Kaymakam Aksakal, Garnizon Komutanı Eğren ve Belediye Başkanı Tosun’un bir araç içinde Bandırmalıların bayramını kutladılar.

Günün anlam ve önemini dile getiren konuşmayı Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun yaptı.

Tosun, kurtuluşun 101’inci yıldönümünü kutladıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Bugün bizlerin onurlandığı, kıvanç duyduğu, gururlandığı bir gündür. 17 Eylül sabahı kurtuluş güneşi Bandırma’da doğdu. Kurtuluş Savaşımız ise ‘Son Kurşun’da taçlandı. Keşke o dönemler yaşanmasaydı ve barış, kardeşlik egemen olsaydı. Bugün dünya barış, özgürlük ve kardeşlik için el ele tutuşmak istiyor. 17 Eylül, vatanın bir karış toprağının bile vazgeçilmez olduğunu gösterir. 17 Eylül, kuruluş ve kurtuluşun şehri, gözbebeğimiz Bandırma’nın doğum günüdür. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum.”

Ardından öğrenciler şiirler okundu. Bandırma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterisini sundu.

Tören, Balıkesir Mühimmat Okulu Bölge Komutanlığı Bandosu’nun eşliğinde, geçiş töreni ile sona erdi.

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer de kutlama mesajı gönderdi.

İkinci tören ise “Son Kurşun Anıtı”nda düzenlendi.

ÖNDER BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: Bandırma kurtuluşunu kutladı
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
1

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

2

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

3

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

4

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

5

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

6

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

7

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı