Uzun bir süredir, yapımı beklenen Bandırma Liman yolunda yapım çalışmalarına başlandı.
1965-1967 yılları arasında, Süleyman Demirel Hükümeti sırasında yapımına başlanan, mendireğin 500 metre daha uzatılması sırasında Ayyıldız Tepeden kaya parçalarının getirilmesi için açılan liman yolunun bölünmüş yol olarak yapımına başlandı.
Bandırma`yı Erdek ile Kapıdağ köylerini Aşağı istasyon semtinden bağlayan ve özellikle yaz sezonunda yoğun bir araç trafiğinin yaşandığı Liman Yolu, Erdek istikametinden girişte köprü altına kadar bölünmüş yol, sonrası dar bir yol olarak gidiş-gelişli olması nedeniyle yolun bu bölümü araç sürücüleri için tehlike yaratıyordu.
Öte yandan günde 6 sefer yapan RO-RO gemilerine gidip gelen kamyon ve Tır araçlarının da aynı yolu kullanmalarıyla çok yetersiz kalan liman yolunda, sık sık trafik kazası yaşanıyordu.
Yıllardan beri yapılması beklenen Liman yolunun bitmesi halinde trafiğin çok rahatlayacağını ve trafik kazalarının en alt seviyeye ineceğini söyleyen sürücüler yolun yapımını üstlenen Çelebi Liman İşletmesine teşekkür etti.