Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Orman İşletmesi yeni projelere doğru

Bandırma Orman İşletmesi yeni projelere doğru

Bandırma Orman İşletme Müdürü Ömer Faruk Yüksek, “İyi bir ekip çalışmasıyla en iyi hizmeti vermek için çaba harcayacağız” dedi.

Bandırma Orman İşletme Müdürü Ömer Faruk Yüksek, “İyi bir ekip çalışmasıyla en iyi hizmeti vermek için çaba harcayacağız” dedi.
Taner Nişancı’nın yerine Muğla Orman İşletme Müdürlüğü’nden atanan Orman Yüksek Mühendisi Yüksek, kendilerine bağlı Bandırma, Susurluk, Manyas, Erdek ve Marmara ilçelerinin toplam 228 bin hektarlık alanının 115 bin hektarlık bölümünün orman olduğunu açıkladı.
Kendilerine bağlı beş ilçenin ormanlık yapısal özelliklerinin birbirinden çok farklı olduğuna işaret eden Yüksek, şunları söyledi:
“Öncelikli amacımız, çok iyi bir ekip çalışması yaparak beş ilçemize de hizmet vermektir. İşimizi merkeze koyarak, en iyi hizmeti vermek için çalışacağız. İşletmemize bağlı beş ilçenin, orman açısından zengin olduğunu söyleyebilirim. Orman köylerimiz, bu köylerde yaşayan vatandaşlarımız için gelir kaynağı oluşturuyor. Farklı yapısal özellikler taşıyan bu beş ilçemiz için yeni projeler uygulamayı düşünüyoruz. Tabii bunu yaparken, halkımızın desteği ve bizi yönlendirmesi de önem taşıyor.”
KAPIDAĞ ÇOK ÖZEL BİR BÖLGE
Kapıdağ Yarımadası’nın gerek bitki türü çeşitliliği ve gerekse doğa güzellikleriyle çok önemli bir bölge olduğuna dikkat çeken Yüksek, “Kapıdağ, kendine özgü bir coğrafi yapıya sahip, çok değerli bir bölge. Orada da özel çalışmalar yapmak istiyoruz” dedi.
ORMANI ÇOK İYİ KORUMALIYIZ
Kendilerine bağlı ormanların yangın bakımından kızılçam olmaması nedeniyle diğer yörelere göre 1. derece risk taşımamasına karşın yine de çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Bandırma Orman İşletme Müdürü Ömer Faruk Yüksek, “Tabii Bandırma ve yöresinde poyraz rüzgârı da çok etkili. Vatandaşlarımız orman yangınları tehlikesine karşı çok dikkatli olmalı” diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı