Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği(BANSİAD), Bandırmaya bir üniversite kazandırılması için kolları sıvadı. BANSİAD Başkanı Abdullah Çolak, Bandırma Üniversitesi için Bandırmada yaşayan herkesin, başta sivil toplum örgütleri...
Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği(BANSİAD), Bandırma`ya bir üniversite kazandırılması için kolları sıvadı. BANSİAD Başkanı Abdullah Çolak, "Bandırma Üniversitesi için Bandırma`da yaşayan herkesin, başta sivil toplum örgütleri olmak üzere el ele vermesi gerektiğine işaret etti.
Çolak, derneklerinin aylık toplantısında yaptığı konuşmada, Bandırma`nın coğrafi konumu ve sahip olduğu yüksek öğretim kurumları ile üniversite kurulmasını hak ettiğine dikkati çekerken, şunları söyledi:
"1993 yılında, BANSİAD`ın öncülüğünde kurulan Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve 2009 yılında kurulan Bandırma Denizcilik Fakültesi ile ilçemizde iki fakülte yer almaktadır. Böylece üniversite açabilmek için en az iki fakülte zorunluluğu aşılmıştır. Ayrıca iki fakültenin dışında Bandırma Sağlık Yüksek Okulu, Bandırma Meslek Yüksek Okulu gibi iki yüksek öğretim kurumu da hizmet vermektedir. Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nde 2556, Bandırma Sağlık Yüksek Okulu`nda 1151 olmak üzere Bandırma Yüksek Öğretim Kurumları`nda toplam 3915 öğrenci öğrenim görmektedir. Yeni açılan fakülte ve bölümlere öğrenci alınmasıyla birlikte bu sayı daha da artacaktır. Böylece Bandırma ekonomisine önemli katkılar sağlanabileceği gibi Bandırma`mız da bir eğitim merkezi durumuna dönüşecektir. Bandırma`da üniversite kurulursa, Erdek Meslek Yüksek Okulu, Gönen Meslek Yüksek Okulu ve Susurluk Meslek Yüksek Okulu da, Bandırma Üniversitesi`ne bağlanabilecektir. Bu bağlamda, Güney Marmara`da Bandırma merkezli kurulacak bir üniversite ile büyük bir sinerjinin yaratılması için Bakanlar Kurulu`nda kurulması kararı alınan Denizcilik Fakültesi ile ilgili olarak dekan ataması ve diğer kuruluş prosedürünün gerçekleştirilmesi için Balıkesir Üniversitesi rektörlüğünde ve YÖK`teki süreç yakından izlenmelidir. Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nde halen iktisat, işletme, maliye ve kamu yönetimi bölümleri bulunmaktadır. Buna ekonometri, uluslararası ilişkiler ve çalışma ekonomisi bölümleri de açıldığında yedi bölümde öğrenci sayısı iki katına ulaşacaktır. Bölgemizde, ileride bir enerji üretim merkezi olacağı göz önüne alınarak, Bandırma`mızda üçüncü bir fakülte olarak Teknoloji Fakültesi`nin kurulması çalışmalarına başlanmalıdır. Bandırma`da, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nin bulunduğu alandaki 830 dönüm arazinin büyütülebilmesi amacıyla, Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü`ne ait ekilemeyen arazinin bir bölümü alınarak üniversite kurmak için tahsis edilmesi çalışmalarına bir an önce başlanmalıdır."
DEKAN ÖRÜCÜ KÜRSÜDE
Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Edip Örücü de yaptığı konuşma, yasada, ilçelerde üniversite açılamayacağına dair bir hüküm bulunmadığının altını çizerken, buna Gebze Üniversitesi`ni örnek gösterdi.
Örücü, Bandırma`ya üniversite kazandırılması konusunun partiler üstü bir anlayış içinde tüm Bandırma`ya mal edilerek, bu konuda çaba harcanması gerektiğini vurguladı.
Ardından konuşan Belediye Başkanı Sedat Pekel, Kaymakam Ali Mantı ve Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan da, Bandırma`ya bir üniversite kazandırılması için kendilerine düşen görevi yerine getirmeye hazır bulunduklarını belirttiler.
Toplantıda, Bandırma Üniversitesi`nin yaşama geçirilmesi amacıyla bir komite kurulmasının yararına işaret edildi.
Haber: Önder Balıkçı