Bandırma ve yöresinde çayır tırtılı
Trakya bölgesinde ortaya çıkan “çayır tırtılı” istilası diğer kentlere de sıçradı.
Bölge Haberleri
Yayın: 25 Temmuz 2022 - Pazartesi 16:53
Güncelleme: 25 Temmuz 2022 16:53
Bandırma ve yöresinde çayır tırtılı

Trakya bölgesinde ortaya çıkan “çayır tırtılı” istilası diğer kentlere de sıçradı.
Edirne’den başlayıp kısa sürede Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Çanakkale, Bursa, Bilecik ve Eskişehir’e yayılan çayır tırtılı Balıkesir’e de sıçrayıp, Güney Marmara Bölgesi’nde de görülmeye başladı.
Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, “Bölgemizde, Doğanpınar, Çinge ve Edincik mahallelerimizdeki yaklaşık 6 dönümlük alanda çayır tırtılı görüldüğünü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, tırtıla karşı ilaçlama yaptığını öğrendik. Tabii ki ayçiçeği üreticisi çiftçilerimiz teyakkuz halinde” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine göre, beş larva döneminde gelişen çayır tırtılının dişileri tek seferde 400 yumurta bırakabilerek hızla üreyebiliyor.
Uzmanlar, tırtıl istilâsının daha geniş bir alana yayılmasıyla Türkiye’nin önemli bir ayçiçeği ve yağ krizi” yaşayabileceğine dikkat çekiyor.
Haber : Serpil Balıkçı
 

Anahtar Kelimeler: Bandırma yöresinde çayır tırtılı
  • Salı 15.3 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 7.7 ° / 1.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.2 ° / 0.5 ° Güneşli
1

İL BİRİNCİLİĞİ GURURU: OCAKLAR ORTAOKULU’NDAN TÜRKİYE YOLCULUĞU

2

Ömer Metin zorlandı ama kazandı

3

Japon Heyet, Erdek’te Su Ürünleri Üretim Alanlarını İnceledi

4

Can Dost Şubat-Mart programı belli oldu

5

Mamun Bahçeleri Yokuşunda Kaza: 2 Motorcu Yaralandı

6

Şubat’ta Bahar Havası: Erdek’te Sahiller Doldu

7

Türkiye’de ilk olacak "Lisanslı Zeytinyağı Depoculuğu" için imzalar atıldı