Bandırma-Bursa, İstanbul ve Ankaraya yüksek hızla buluşacak
MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı İhsan Durgutun da yakından takip ettiği, Ağustos 2011de YSE Yapı Sanayi ve Ticaret A.Şye ihale edilen ve resmi temeli Aralık 2012te atılan projenin Bursa-Yenişehir kesimi, toplam bin 138 günde tamamlanacak.
Bölge Haberleri
Yayın: 07 Aralık 2013 - Cumartesi 00:00
Güncelleme: 07 Aralık 2013 00:00
Bandırma-Bursa, İstanbul ve Ankaraya yüksek hızla buluşacak
MÜSİAD Bandırma Şube Başkanı İhsan Durgut`un da yakından takip ettiği, Ağustos 2011`de YSE Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş`ye ihale edilen ve resmi temeli Aralık 2012`te atılan projenin Bursa-Yenişehir kesimi, toplam bin 138 günde tamamlanacak.
İLK SEFER 2016 YILINHDA YAPILACAK
Hattın tamamlanmasıyla birlikte ilk seferin 2016 yılında yapılması da öngörüyor.
25 Şubat 2015`de teslim edilecek projenin altyapı ve inşaat işlemlerine ilişkin, şu ana kadar herhangi bir süre uzatımı öngörülmezken, Bursa-Yenişehir kesiminde, çok sayıda viyadük, köprü, alt ve üst geçit ile 12 tünel yer alacak. Bursa, Gürsu ve Yenişehir`de üç istasyon yapılacak. Bütün bunlar için yaklaşık 10 milyon 500 bin metreküp kazı ve 8 milyon 200 bin metreküp dolgu gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.
1891`de yapılan Bursa-Mudanya Demiryolu Hattı`nın 1953`te çıkan bir yasayla kapatılıp sonrasında sökülmesiyle demir ağla bağlantısı kesilen Bursa`nın, 60 yıllık özlemi hattın projenin hizmete girmesiyle sona erecek. Proje ile Bursa-İstanbul ve Bursa-Ankara arası 2 saat 15 dakikaya, Bursa-Eskişehir arası ise 1 saate düşecek.
5 KİLOMETREYİ BULAN TÜNEL
Bu arada, fiziki gerçekleşmesi yüzde 22,15`i bulan Bursa-Yenişehir kesiminde, en uzunu 4 bin 920 metreyi bulan toplam 12 tünelin yapımı bütün hızıyla sürüyor. Tünellerin yapımında görevli işçiler, günde 3 vardiya halinde Gece Gündüz çalışıyor.
230 metrelik T5 Tüneli`nin ise inşaatı ve tünel kaplaması tamamlanırken, kablo kanal imalatı devam ediyor.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

2

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

3

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

4

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

5

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

6

Ekinlik’te su sıkıntısı

7

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı