Bandırma´da alkışlanacak proje!
Sınıfta tohumdan sebze ve çiçek ürettiler
Bölge Haberleri
Yayın: 17 Mayıs 2019 - Cuma 00:36
Güncelleme: 17 Mayıs 2019 00:36
Bandırma´da alkışlanacak proje!

Bandırma´nın Kayacık Mahallesi sınırları içinde, TOKİ konutları bölgesinde yer alan Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokulu ve Ortaokulu´nda öğrencilerin geliştirdiği bir proje takdir kazandı. Okulun 4-A sınıfında eğitim-öğretim gören 20 öğrenci, sınıf öğretmenleri Emel Bingül´ün organizasyonu sonucunda tohumdan çiçek ve sebze üretmeyi başardılar. Bingül, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) kapsamında, ?Küçüğüm deme, girişimciyim de? ismi altında geliştirdikleri proje hakkında şu bilgiyi verdi:
?Sonuç değil süreç odaklı bu projemizin amacı, çocuklarımıza küçük yaşlardan başlayarak girişimcilik bilincini kazandırmaktır. Bu proje kapsamında çocuklarımız tohum olarak çeşitli sebze ve çiçekleri saksı ve kaplara ektiler. Bunlar arasında biber, domates, bal kabağı, bamya gibi sebzelerin yanı sıra çeşitli çiçekler yer alıyor. Bu ürünleri önümüzdeki cumartesi günü, Bandırma kapalı pazar yerinde satışa sunacağız. Böylece sembolik ve küçük de olsa öğrencilerimizin aile bütçelerine gelir sağlayacağız.?
Önümüzdeki günlerde okullarının bahçesinde oluşturacakları bir serada bu üretimi daha geniş kapsamlı yapmayı planladıklarını vurgulayan Bingül, ?Bu projeyle öğrencilerimiz hem küçük yaşlarda girişimcilik bilincini ediniyor, hem de sorumluluk duygusunu kavrıyor? dedi.
4-A sınıfı öğrencileri Melis Şahin, Şeyma Çalı ve Samet Alp Ozan, sebze ve çiçek yetiştirmeden büyük zevk aldıklarını vurgularken, okul müdürü Semih Sancar Çakan, şunları söyledi:
?Okullar, hayatın bir parçasıdır. Bu bağlamda öğrencilerimizin beyinlerini gereksiz bilgilerle doldurmak yerine onları üretim konusunda teşvik etmeliyiz. Okulumuzun yer aldığı Kayacık Mahallesi´nde, üretici aileler ağırlıklı olarak bulunuyor. Bu projeyle öğrencilerimizde yaşadıkları bölge hakkında farkındalık yaratmayı amaçladık. Projeyi yaşama geçiren öğretmenimiz Emel Bingül ve öğrencilerimizi kutluyorum.?
Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlkokul ve Ortaokulu´nda 680 öğrenciye 45 öğretmen eğitim-öğretim veriyor.
Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: Bandırma alkışlanacak proje
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
1

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

2

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

3

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

4

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

5

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

6

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

7

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı