Bandırma´da bir ilk, ?Alo Moloz Hattı?
Bandırma Belediyesi, kentin çeşitli noktalarına gelişigüzel dökülen molozların çevre ve görüntü kirliliğine yol açmaması için yeni bir proje başlattı.
Bölge Haberleri
Yayın: 06 Mart 2018 - Salı 18:10
Güncelleme: 06 Mart 2018 18:10
Bandırma´da bir ilk, ?Alo Moloz Hattı?

Bandırma Belediyesi, kentin çeşitli noktalarına gelişigüzel dökülen molozların çevre ve görüntü kirliliğine yol açmaması için yeni bir proje başlattı.
Bu projeyle, Bandırmalıların evlerinde tadilat yaptıktan sonra ortaya çıkan molozlar ve eskimiş mobilya atıkları, belediye tarifesinde belirtilen cüzi ücretler karşılığında belediye ekiplerince yerinden alınıyor.
Vatandaşların ev ve işyerlerinde tadilat yaptıktan sonra ortaya çıkan tuğla, sıva, beton gibi parçalar, eskimiş mobilya atıkları ve ağaç dalları, Bandırma Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü´nün aldığı yeni bir tedbirle sorun olmaktan çıkıyor.
Belediye ekipleri, 0 538 097 10 10 numaralı ?ALO MOLOZ? hattını arayan, aynı numara üzerinden WHATSAPPve BİP uygulamaları ile mesaj bırakan ya da moloz@bandirma.bel.tr mail adresi üzerinden iletişime geçen vatandaşların evlerine kadar giderek molozları alıyor ve bertaraf alanına taşıyor. Bu hamlesiyle Bandırma Belediyesi çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmeyi, temiz ve bilinçli bir toplum oluşturmayı hedefliyor.
Vatandaşlar piyasada yüksek nakliye fiyatlarıyla karşılaştıkları için atıklarını çoğu zaman yeşil alanlara veya orman kenarlarına döküyor ya da apartman önlerine bırakıyor. Böyle bir durumda atıkları atanlar Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tespit edilerek cezai müeyyide uygulanıyor.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, kaçak moloz dökümlerinin kabul edilemez olduğunu ve bu durumu görmezden gelmeyeceklerini belirterek, "Ekiplerimiz bu konuda hassas bir çalışma yürütüyor. Kaçak moloz dökümüne göz yummuyoruz. Bandırmalı vatandaşlarımız Alo Moloz hattı ve diğer iletişim kanallarından irtibat kurarak gerekli yardımı alabilir" diye konuştu.
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Bandırma Moloz Hattı
  • Pazar 30 ° / 15.7 ° false
  • Pazartesi 29 ° / 15.3 ° Güneşli
  • Salı 29.7 ° / 14.6 ° Güneşli
1

Marmara Adalar Belediyesi’nden Çocuklara Unutulmaz Sünnet Şöleni

2

MHP’li Yüksel sordu, Bakanlık cevap verdi: Balıkçılara ilave destek ödemesi yapılacaktır

3

Polat adaylıktan çekildi

4

Yeşil Çomlu Kavun Festivali 13 Eylül’de

5

Bandırma Su Kaynakları Emin Ellerde

6

Başkan Mirza: “Malta Parkı’nı karış karış yeniden yapıyoruz”

7

Belediye Meclisi toplandı