Bandırma´da ekmek poşette 38 yıl önce girmiş
Ekmeğin poşette satılması kararı, Türkiye´de ilk kez 38 yıl önce Bandırma İlçesi´nde alındığı ortaya çıktı.
Bölge Haberleri
Yayın: 06 Mayıs 2020 - Çarşamba 22:17
Güncelleme: 06 Mayıs 2020 22:17
Bandırma´da ekmek poşette 38 yıl önce girmiş

Ekmeğin poşette satılması kararı, Türkiye´de ilk kez 38 yıl önce Bandırma İlçesi´nde alındığı ortaya çıktı.
Korona virüs salgınında alınan tedbirler kapsamında ekmeklerin açıkta satılması Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü´nden yayınlanan genelgeyle Mart ayında yasaklandı.
Ekmeğin poşette satılması kararının 1998 ve 2012 yıllarında da alındığı, ancak başarılı olunamadığı öğrenilirken, ekmeğin poşette satılması kararının Türkiye´de ilk kez 38 yıl önce 1982 yılında Bandırma´da uygulandığı ortaya çıktı.
Peki! Bugünlere nasıl gelindi?
Ekmeğin poşette satılması kararı 22 yıl önce 1998 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı´nca alınmış. 2012 yılında da Türk Ticaret Kanunu´ndaki değişiklikle ekmeğin 2. kez poşete konulması kararı çıkmış. Hatta Bakanlık uygulamayı ?Evinize girmeden önce poşete girecek? afişleri ile duyurmuş. Ancak denetimler yapılmayınca bu uygulama rafa kalkmış.
Bandırma´da ekmeğin poşette satılmasına gelince; bu kararın 38 yıl önce 1982 yılında alındığı ortaya çıktı. Bandırma´da ki bu kararın Bakanlık kararıyla değil Bandırma Belediyesi Encümen Kararı´yla alındığı bilgisine ulaşıldı.
Bandırma Belediyesi´nde 42 yıl hizmet veren Yazı İşleri eski Müdürü Faruk Sevgican, 12 Eylül 1980 askeri ihtilal sonrası 1982-1984 yıllarında kendisinin Encümen Katibi olarak görev yaptığı dönemde, Bandırma Belediye Başkanı olan emekli albay Servet Borulday başkanlığındaki encümen kararıyla ekmeklerin poşette satılması kararı alındığını söyledi.
Bandırma Belediyesi Encümeni tarafından 1982 yılında ekmeğin poşet içinde satılması yönünde aldığı kararı değerlendiren Sümer Ekmek Fabrikası Sahibi Hasan Sümer ise, encümenin aldığı bu kararla fırın sahipleri olarak önce çok şaşırdıklarını anlattı.
Sümer, Emekli Albay Servet Borulday´ın belediye başkanlık görev süresi bitince ve uygulamada sorunlar çıkınca poşet uygulamasından vazgeçtiklerini, fırıncıların da rahatladığını bildirdi.
Haber: Erdem Özcan

  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
1

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

2

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

3

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

4

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

5

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

6

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

7

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı