Bandırma´da ?Muhtarlar Günü? kutlandı Başkan Mirza: ?Muhtarlar, yerel demokrasinin temel taşlarıdır?
?19 Ekim Muhtarlar Günü?, Bandırma´da da kutlandı.
Bölge Haberleri
Yayın: 21 Ekim 2015 - Çarşamba 05:44
Güncelleme: 21 Ekim 2015 05:44
Bandırma´da ?Muhtarlar Günü? kutlandı Başkan Mirza: ?Muhtarlar, yerel demokrasinin temel taşlarıdır?

?19 Ekim Muhtarlar Günü?, Bandırma´da da kutlandı.
Cumhuriyet alanında gerçekleşen kutlama sırasında ilk konuşmayı Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı Nur Hancıoğlu yaptı. Örgütlenmiş toplumların sorunlarının kolay çözüleceğini vurgulayan Hancıoğlu, ?Mahalle muhtarlığı, mevzuatla verilen çeşitli görevleri yapan, organları seçimle gelen, merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan bir kuruluştur? dedi. Sorunlarını birleşerek çözebileceklerine işaret eden Hancıoğlu, ?Bizler, öncelikle kendi makamlarımıza ve birbirimize saygı duymayı öğrendiğimizde önümüzde hiçbir siyasetçi duramaz. Özlük haklarımızı almak için tüm muhtarlar bir araya gelerek dayanışma içinde sorunlarımızı çözebileceğimize güvenim tamdır. Mührümüzün farkına varmalı ve buna yakışır şekilde hareket etmeliyiz? diye konuştu.
Belediye Başkanı Dursun Mirza da konuşmasında, 19 Ekim´in, ?Muhtarlar Günü? kabul edilmesinin, farkındalık yaratma ve muhtarların sorunlarına dikkati çekme adına yararlı olduğunu vurgularken, şunları söyledi:
?Siz muhtarlar, kent yönetiminde önemli bir etkensiniz. Sizler, yerel demokrasinin temel taşlarısınız. Bu arada, tüzel kişilikleri kaldırılan eski köy muhtarlarının yaşadıkları sorunları da biliyoruz. Belediye meclislerinde muhtarların, doğal üye olmaları gerektiğine inanıyorum.?
Daha sonra Barış Manço Kültür Merkezi´nde bir kokteyl verildi. Buradaki kokteyle Kaymakam Tuncay Sonel, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Reşit Çelenk ve Belediye Başkanı Dursun Mirza da katıldı.
Kutlamada, Erdekli muhtarlar da hazır bulundu.
Haber Merkezi

  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
1

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

2

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

3

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

4

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

5

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

6

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı

7

Akın’dan Amatör balıkçılara müjde: