Bandırma’da 30 Ağustos kutlaması
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü kutlamalarına Balıkesir’in üç milletvekili katıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok, Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan, kutlama programında yer aldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 30 Ağustos 2024 - Cuma 16:15
Güncelleme: 30 Ağustos 2024 16:17
Bandırma’da 30 Ağustos kutlaması

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü kutlamalarına Balıkesir’in üç milletvekili katıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok, Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan, kutlama programında yer aldı.

Cumhuriyet alanında, Atatürk anıtına çelenk sunma programında bu üç milletvekilinin yanı sıra Kaymakam Engin Aksakal, 6. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Esat Çetin, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi temsilcisi Murat Karakoyun, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, daire müdürleri, gaziler ve şehit yakınları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernekler ve vatandaşlar hazır bulundu.

Ardından Cumhuriyet Caddesi’ndeki tören başladı.

Kaymakam Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Esat Çetin ve Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın, tören aracı ile katılanların bayramlarını kutlamalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın kutlama mesajları okundu.

Günün anlamını vurgulayan konuşmayı yapan Hava Pilot Üsteğmen Mehmet Ali Yıldırım, “30 Ağustos Zaferi, Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olarak kalacağının tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, aynı zamanda mazlum ve mağdur ülkeler için umut ışığı olmuştur. Bu zaferin kahramanları Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Ardından Bandırma Ortaokulu öğrencisi Elif Eylül Koca, “Akıncılar”, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencisi Göksel Ayaz Okatan, “Bu Vatan Kimin” ve Bandırma Anadolu Lisesi öğrencisi Nisa Nur Çakır, “30 Ağustos” isimli şiirleri seslendirdi.

Bandırma Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü halk oyunları ekibinin sergilediği Balıkesir yöresi oyunlarından sonra program tören geçişiyle sona erdi.

ÖNDER BALIKÇI

Anahtar Kelimeler: Bandırma’ Ağustos kutlaması
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım