Bugün, 2 Nisan 2025 Çarşamba

Bandırma’da 31 bin kişiden İmamoğlu’na destek

Bandırma’da 31 bin kişiden İmamoğlu’na destek

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için düzenlediği ön seçimde, tek aday olarak yarışan Ekrem İmamoğlu, Bandırma’da üye ve dayanışma sandıklarında toplam 31 bin 291 kişinin oyunu aldı.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için düzenlediği ön seçimde, tek aday olarak yarışan Ekrem İmamoğlu, Bandırma’da üye ve dayanışma sandıklarında toplam 31 bin 291 kişinin oyunu aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 23 Mart’ta gerçekleştirdiği ön seçimle Cumhurbaşkanı adayını belirledi. CHP Bandırma İlçe Başkanlığı tarafından Barış Manço Kültür Merkezi, Aksakal Eski Belediye Binası, Edincik Eski Belde Binası, Sahil Yenice Meydan Kıraathane ve 2 kırsal gezici sandık olmak üzere toplam 6 noktada sandıklar kuruldu.

Ön seçimde, 19 Mart 2025’te gözaltına alınan ve 23 Mart’ta tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tek aday olarak yer aldı. CHP üyelerinin yanı sıra, önümüzdeki seçimlerde yarışacak adayı belirlemek isteyen vatandaşlar da “Dayanışma Sandıkları” aracılığıyla oy kullandı. Sandıklara gösterilen yoğun ilgi ve CHP’ye üye olmak isteyen vatandaşların sayısındaki artış dikkat çekti. Minikler de İmamoğlu için yazdıkları notları ve yaptıkları resimleri dayanışma sandığına atarak destek verdi. 100’e yakın çocuk destek vermek için hazırladıkları resimleri sandıklara attı. Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Bandırma’da 31 bin 291 oy verildiği açıklandı.

“HALKIN DAYANIŞMASI GÖZLE GÖRÜLÜR ŞEKİLDE HİSSEDİLİYOR”

Ön seçim sürecinde oyunu kullandıktan sonra vatandaşlarla bir araya gelen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, sürece dair değerlendirmelerde bulundu. Mirza, “Bandırma’da önseçime yoğun bir ilgi var. Halkın dayanışması gözle görülür şekilde hissediliyor. Son dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’ne, CHP’li belediyelere ve Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik siyasi ve ekonomik baskılar halkı bıktırdı. Cumhurbaşkanı adayının halk tarafından belirlenmesinin ne kadar doğru bir karar olduğu da bu katılımla görülüyor. Özellikle son günlerde yaşanan haksız gözaltılar ve hukuksuz uygulamalara karşı vatandaş büyük tepki gösteriyor. Bu adaletsizliklere ve eşitsizliklere karşı mücadele devam edecek. Halk kendi geleceğine sahip çıkıyor ve siyasi baskılara, ekonomik zorluklara karşı ses yükseltiyor. Yasal haklarımızı kullanarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Katılım gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Haber Merkezi



  • Çarşamba 14.8 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.6 ° / 5 ° false
  • Cuma 17.5 ° / 6.3 ° false