Bandırma’da 50 yıllık firma Roma Dondurma
Bandırma’da dondurma denilince akıllara öncelikle “Roma Dondurma” geliyor. 50 yıllık geçmişi bulunan işletmenin sahibi Yılmaz Atik, 2023 yılı dondurma sezonunun tüm dondurmacılar için kazançlı geçtiğine işaret ederek şu değerlendi
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Eylül 2023 - Salı 12:32
Güncelleme: 05 Eylül 2023 12:32
Bandırma’da 50 yıllık firma Roma Dondurma

Bandırma’da dondurma denilince akıllara öncelikle “Roma Dondurma” geliyor. 50 yıllık geçmişi bulunan işletmenin sahibi Yılmaz Atik, 2023 yılı dondurma sezonunun tüm dondurmacılar için kazançlı geçtiğine işaret ederek şu değerlendirmede bulundu:
“2023 yılı sezonu, dondurma sektörü için çok verimli geçti. Bunun baş etkeni, başta karpuz olmak üzere tüm meyvelerin pahalı olmasıydı. Halk, meyve pahalı olduğu için dondurmaya yönelirken, çok sıcak havalar da satışlarımızı artırdı. Kapalı satılan dondurmalara göre daha ucuza dondurma sattık ve kazancımız da iyi oldu.”
İKİ DEDEDEN DONDURMACI
“Roma Dondurma”, merkezi ve üretimi 17 Eylül Mahallesi, Kurtuluş Caddesi Bandırma Kapalı Pazar Yeri ve Yaşam Merkezi yanında, No:110/19’da olmak üzere Bandırma’nın toplam 7 noktasında vatandaşlara dondurma satıyor. Dondurmada “marka” konumunda bulunan “Roma Dondurma”nın bir şubesi de Ayvalık’ın “Sarımsaklı” bölgesinde, 27 yıldır hizmet sunuyor.
“Roma Dondurma”nın sahibi Yılmaz Atik, mesleğin kendisine baba dedesi ve anne dedesinden kalma olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Baba dedem Kasım Atik ve anne dedem Mülayim Alkoç da dondurmacıydı. Babam Hasan Atik de dondurmacılık yapıyordu. Onlardan el alarak bu işi seçtim. Eşim Arzu Hanım ile birlikte çok temiz ortamda, hiçbir katkı maddesi olmadan, organik dondurma üretiyoruz.”
1966 yılında, Bandırma’da doğan Yılmaz Atik, iş yerine zaman zaman torunu, 8 yaşındaki Mehmet Efe Çoban’ın da gelerek, “dondurma yapımının sırları”nı öğrendiğine ve kendilerine destek verdiğine işaret ederek, “Tabii ki torunum öncelikle okuyacak. Daha sonra isterse ona da dondurma için el verebilirim” dedi.
ÖNDER BALIKÇIa

Anahtar Kelimeler: Bandırma’ yıllık firma Dondurma
  • Pazartesi 14.7 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 21.9 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 14 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

CHP Balıkesir'de Erden Köybaşı güven tazeledi

2

Erdek’te zeytin sezonu öncesi toplantı

3

Erdekspor farklı yenildi

4

Bandırma’da ilk teknoloji festivali

5

ERDEK’TE MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

6

Başkan Mirza’dan muhtarlara kahvaltı

7

Kyzikos Antik Kenti’ne ortak ziyaret