Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma’da arkeoloji sempozyumu düzenlenecek

Bandırma’da arkeoloji sempozyumu düzenlenecek

Bandırma’da, “Kültür Varlıkları ve Sürdürülebilirlik” konulu sempozyum düzenlenecek.

Bandırma’da, “Kültür Varlıkları ve Sürdürülebilirlik” konulu sempozyum düzenlenecek.
Edremit’te bulunup, Antandros kazılarına destek olmak için kurulan, başkanlığını Bandırmalı Gülçin Cömert’in yürüttüğü Antandros Derneği, Balıkesir Kent Konseyi ve kazı ekiplerinin başkanlarının destekleri ile organize edilen “3. Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu” Bandırma Grand Asya Oteli’nde, 17-19 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sempozyumda, Balıkesir sınırları içinde kazı çalışmaları sürdürülen Antandros, Adremitteion, Havran, Daskyleion ve Kyzikos kazıları ve arkeoloji çalışmaları hakkında konuşmacılar bilimsel açıklamalarda bulunacak.
Sempozyumda, çeşitli bilim insanlarının yanı sıra Antandros kazı ekibi başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat, Kyzikos kazı ekibi başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu, Daskyleion kazı ekibi başkanı Prof. Dr. Kaan İren, Adremitteion kazı ekibi başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Murat Özgen de konuşacaklar.
Yine oturumlardan birinin başkanlığını ise Erdek Zeytinliada kazılarını 8 yıl süreyle yürüten Prof. Dr. Nurettin Öztürk yapacak. 
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı