Bugün, 18 Haziran 2024 Salı

Bandırma’da cennetten bir köşe çiftlik

Bandırma’da cennetten bir köşe çiftlik

Her geçen gün büyüyen ve gelişen Bandırma’da, konutlar arasındaki bir çiftlik, cennetten bir köşe olarak dikkati çekiyor.

Her geçen gün büyüyen ve gelişen Bandırma’da, konutlar arasındaki bir çiftlik, cennetten bir köşe olarak dikkati çekiyor.

Paşakent Mahallesi sınırları içinde yer alan çiftliğin sahibi Münir Atlı, bu çiftliği yaklaşık 15 yıl önce kurduğunu belirterek, şu bilgiyi verdi:

“5400 metre karelik alanda kurulu bu çiftliğimizde tavuklar, horozlar, ördekler, kuşlar, balıklar bulunuyor. Ayrıca çiftliğimizde her çeşit meyve ve sebze yetiştiriyoruz. Çok geniş bir aileyiz. Bu çiftlik, ailemiz için özel bir yaşam ve huzur ortamını oluşturuyor. Çiftliğimizdeki hayvanların beslenmesi, meyve ve sebzelerin yetiştirilmesi işiyle bire bir ilgileniyorum.”

Yıllardan beri Bandırma için devlete çok sayıda kamu alanı bağışlayan Atlı ailesinin, Bandırma’ya Hasan Atlı İlkokulu ve İmam Hatip Lisesi için 10 bin metre karelik alanı da verdiği biliniyor.

25.01.1952 yılında Karacabey’de doğan Münir Atlı, 7 yaşından beri çiftçilik ve hayvancılık sektörünün içinde bulunduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Eski yıllarda çiftçilik ve hayvancılık daha kolaydı. Çiftçi ve hayvan yetiştiricisi alın terinin karşılığını alırdı. Ancak günümüzde çiftçi ve hayvan yetiştiricilerinin giderleri çok arttı. Eski yıllarda hayvancılık için çok önemli olan meralar da ortadan kalktı. Bu durum da hayvancılığa darbe vurdu.”

“Atlı” soyadının dedesinden kaldığına işaret eden Münir Atlı, “Dedemin yarış atları varmış. Soyadımız oradan geliyor” dedi.

SİYASETE DE EMEK VERDİ

Demokrat Parti kökenli bir aileden geldiklerini belirten, Bandırma’da Doğruyol Partisi(DYP) İlçe Başkanı olarak da görev yapan Münir Atlı, şöyle konuştu:

“Bir dönem siyasette de bulundum. İlçe Başkanlığı yaptım. Süleyman Demirel ve ardından Prof. Dr. Tansu Çiller’in başbakanlıkları dönemlerinde DYP Bandırma ilçe başkanıydım. O dönemlerde siyaset, bugüne göre daha kaliteliydi.”

Atlı, yıllardan beri yaşadığı Bandırma’yı çok sevdiğini sözlerine ekledi.

ÖNDER BALIKÇI



EMEL Koçoğlu
22.05.2024 20:45:33
Bir zamanlar Ticaret Lise arkadaşıma hayırlı olması dileklerimle Selam sevgiler.

Anahtar Kelimeler: Bandırma’ cennetten çiftlik
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli
  • Perşembe 34.6 ° / 15.1 ° Güneşli