Bandırma’da Dünya Emekçi Kadınlar Günü dopdolu kutlanıyor
Bandırma Belediyesi’nin düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikler serisi başladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 04 Mart 2022 - Cuma 20:59
Güncelleme: 04 Mart 2022 20:59
Bandırma’da Dünya Emekçi Kadınlar Günü dopdolu kutlanıyor

Bandırma Belediyesi’nin düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikler serisi başladı. 
Bandırma Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikleri, bugün başlayan; söyleşi, tiyatro ve bir dizi program ile 13 Mart’a kadar sürecek. 
Söyleşiler, sergiler, tiyatrolar, mini konserler gibi oldukça zengin içeriğiyle büyük ilgi görmesi beklenen etkinlikler serisinde bu akşam, saat 17.00’de, CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Gamze Taşçıer, Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleşen ve oldukça yoğun katılımın olduğu söyleşide Bandırmalılar ile buluştu. 
Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihçesi ve önemine değindikten sonra, kadın haklarının ve cinsiyet eşitliğinin önemine değinen Milletvekili Taşçıer “Cumhuriyetimizin ilanı aynı zamanda kadının artık emeğiyle var olma, medeni kanunlar ile hak ve özgürlüklerinin teminat altına alınması anlamına da gelmektedir. Benim mücadelem ve hayalim kadınların korkusuzca, özgürce sokaklarda dolaşabildiği, çalışabildiği, üretebildiği, şiddet görmeden, cinayete kurban gitmeden yaşayabildiği bir Türkiye’dir. İnsan haklarına saygılı çocuklar yetiştirmeliyiz. Hepimize görevler düşüyor. Kadın siyasetçi kotasını en iyi uygulayan partilerden biri CHP olsa da siyasi partilerde kadın kotaları mutlaka daha da arttırılmalı.” dedi. 
Söyleşide soru ve cevap bölümünün ardından Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun “Bandırma Belediyesi olarak düzenlediğimiz etkinlikler ile kadının toplumumuzdaki önemi ve değerine yönelik farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Kadın ve erkek birlikte üretecek, hayatı daha anlamlı ve güzel kılacağız.” dedi. 
Başkan Tolga Tosun, Milletvekili Gamze Taşçıer’e verdiği bilgilerden ve katkısından dolayı teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti. 
Haber Merkezi

  • Perşembe 18.4 ° / 11.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 6.9 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 10.5 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Efsane futbolcu Cavit Aydın Erdek’te son yolculuğuna uğurlandı

2

GESTAŞ’TAN ADALAR HATTINDA SEFER İPTALİ VE GÜNCEL SEFER DUYURUSU

3

Erdek'te yılın ilk meclisi toplandı

4

Erdek Emniyet Müdürlüğü’nde Görev Değişimi

5

BANDIRMA’DA DENETİMLER 2026 YILINDA DA DEVAM EDİYOR

6

İl Milli Eğitim Müdürü Selehattin Kal’dan Erdek’e Eğitim Ziyareti

7

Bandırma’ya Avrupa standartlarında altyapı: 200 bin kişiye hizmet verecek