Bandırma’da, Güney Marmara Teknoloji ve İnovasyon Derneği(GMTİD) tarafından ilçenin ilk “Bandırma Teknoloji Festivali” açıldı.
Cumhuriyet alanında gerçekleşen festivalde önce Bandırma Füze Derneği’nin hayatta kalan tek yöneticisi Atilla Yedikardaşlar’a söz verildi. Yedikardaşlar, “Bandırma’nın daha iyi günlere geleceğine inanıyorum. Atatürk dediği gibi, istikbal göklerdedir” dedi.
BAŞKAN MİRZA KÜRSÜDE
Belediye Başkanı Dursun Mirza, teknolojinin öneminin altını çizerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bize aklı ve bilimi önermişti. Çağdaş cumhuriyet, çağdaş teknoloji ve akıl, evrenin bilinmezlerini bilinir duruma getiriyor. Böylece hurafeler de ortadan kalkıyor. Bugün dünya kötü yönetiliyor. Bu arada teknoloji, bombalar ve kitle imha araçları ortaya çıkıyor. Halklar, fakirlik ve yoksulluklar içinde yaşıyor. Bugün, burada, Bandırma’nın tarihinde ilk kez açılan bu fuarı önemsiyorum. Bu bir başlangıçtır. Bu etkinliği hep geliştirerek, her yıl sürdüreceğiz.”
Ardından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel konuştu. Serel, üniversite olarak bu etkinliklerin yanında olacağız” dedi.
Güney Marmara Teknoloji ve İnovasyon Derneği Başkanı Cem Aslan, Başkan Yardımcısı Tayfun Kurtman’ın konuşmalarından sonra festivale katılan bazı firmaların yöneticileri, çeşitli teknolojik çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
ÖNDER BALIKÇI