Bandırma'da Kültürel Keşif Rüzgârı Başlıyor
Bandırma, doğa ve tarihin buluşma noktası olmaya hazırlanıyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 03 Mayıs 2025 - Cumartesi 17:47
Güncelleme: 03 Mayıs 2025 17:47
Bandırma

Bandırma, doğa ve tarihin buluşma noktası olmaya hazırlanıyor. 34. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali, katılımcılarını zengin içerikli kültür gezileriyle karşılıyor. Bandırma Belediyesi tarafından organize edilen festival, 4. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, Kuşcenneti Milli Parkı ve Kyzikos Antik Kenti'nde düzenleyeceği keşif turları ile doğa ve tarih meraklılarını büyüleyecek.

Avrupa Konseyi A Diploması'na sahip olan Kuşcenneti Milli Parkı, festivalin en dikkat çeken duraklarından biri olacak. Barındırdığı zengin kuş çeşitliliği ve doğal güzellikleriyle katılımcıları kendine hayran bırakırken, antik dönemde önemli bir yerleşim merkezi olan Kyzikos'un kalıntıları ise tarih tutkunlarını geçmişle buluşturacak.

Her iki rota, katılımcılara unutulmaz anılar sunmayı hedefliyor. Festival kapsamında düzenlenecek olan kültür gezileri 22, 23, 24 ve 25 Mayıs 2025 tarihlerinde çeşitli saat aralıklarında gerçekleştirilecek. Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar, Bandırma Belediyesi’nin 444 7 105 numaralı çağrı merkezini arayarak veya Halk Masası’na bizzat başvurarak kayıt yaptırabilecekler.

Bandırma’da doğa ve tarihin büyüsüyle dolu bu etkinliğe tüm doğa ve tarihseverler davetlidir. Festival, Bandırma'nın eşsiz mirasını gözler önüne sermek için kapılarını aralıyor.

  • Pazartesi 19.5 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
1

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

2

Burası, Bandırma’nın Paşakent Mahallesi. Nüfusu 11 bini aştı ve her geçen gün artıyor.

3

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

4

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

5

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

6

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor

7

Mahkeme kararı: “Bu hayvanlar Türkiye’ye sokulamaz”