,

Bandırma'da Meclis toplandı

Bandırma

Malta Parkı projesi yürüyecek

Bandırma Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda biri gelen evrak olmak üzere 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Mülkiyeti belediyeye ait olan 600 Evler Mahallesi, 2513 ada, 3-8-11-12 ve 14 no’lu parsellerini satışı için CHP grubunun oylarıyla Encümene yetki verilirken, “Cumhur İttifakı”, satışa “ret” oyu kullandı.

ŞİRKETİN SERMAYESİ YÜKSELTİLDİ

Bandırma İnsan Kaynakları İnşaat Nakliye Temizlik Sağlık Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’nin sermayesi, 50 milyon liradan 150 milyona yükseltilirken “Cumhur İttifakı” olumsuz oy verdi. Yetki, CHP grubunun oylarıyla kabul edildi.

“DOĞAL YAŞAM ALANI”

“Doğal yaşam alanı” ile ilgili olarak Marmara Belediyesi ile işbirliği protokolü yapmak için Belediye Başkanına yetki verildi. Buna göre Bandırma Belediyesi’nin yapacağı yeni hayvan barınağına kardeş belediye olarak kabul edilen Marmara Adası’ndaki hayvanlar da alınacak.

MALTA PARKI PROJESİ YÜRÜYECEK

Tolga Tosun’un belediye başkanlığı döneminde başlatılan Malta Parkı projesinin de yürüyeceği açıklandı.

Belediye Meclisi’nin gündemine Ayyıldız Mahallesi sınırları içinde bulunan Malta Parkı konusu da geldi. Gündem maddesinde, Malta Parkı içinde bulunan ticari alanların işletme hakkının Bandırma Belediyesi’nin İnsan Kaynakları Şirketi’ne satılması yer alıyordu. Belediye Başkanı Dursun Mirza, konuyla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Bana, ‘Tolga Tosun başlattığı için mi bu projeyle ilgilenmiyorsun?’ diyenler vardı. Yarım kalan bu projeyi yarım bırakamazdım. Bunun için mevcut projede iyileştirmeler yapıyoruz. Buna paralel olarak bölgede yollar, sulama sistemleri, çimlendirme ve ağaçlandırma yapacağız. Bölgede ayrıca 37 kamelya, 20 barbekü kurup, ahşap köprü oluşturacağız. Bu arada, bölgede bulunan ticari alanların işletmesini belediye şirketine vermek istiyoruz. Şirket, gerektiğinde ihaleyle buradaki kafe, lokanta ve çap bahçesi gibi yerleri kiralayabilecek, ya da kendisi işletecek. Zaten burayı rekreasyon alanı olarak belirlemiştik.”

Oylama sonunda, bölgedeki ticari alanların işletilme hakkı, CHP grubunun oylarıyla, 20 yıllığına, bedelsiz olarak şirkete satışı, Adalet ve Kalkınma Partisi, “ret” oyu kullandı.

ESKİ ZİRAATLİ’DEKİ YER

ESKİ Ziraatli Mahallesi’nde bulunan, belediyeye ait 35 dönümlük yerin ihaleyle satışı için Encümene yetki verildi. Karar, CHP grubunun oylarıyla alınırken, “Cumhur İttifakı” satışa karşı çıktı.

AKSAKAL MAHALLESİ’NE SOSYAL KONUTLAR

Aksakal Mahallesi’nde sosyal konutlar yapılması için imarlı belediye parselleri konusu da görüşüldü. Belediye Başkanı Dursun Mirza, bu parsellerde sosyal konutların yapım işini belediyeye ait şirkete vermek istediklerini belirterek, “Şirketimizin çok borcu var. Bu konutları yaparak elde edecekleri gelirle SGK’ya borçlarını ödemelerini de sağlamak istiyoruz. Böylece hem vatandaş, hem şirket, hem de belediye kazanç elde edecek.”

Gündem maddesi CHP grubunun oylarıyla kabul edilirken, “Cumhur İttifakı” “ret” oyu kullandı.

Bandırma Belediye Meclisi, olağanüstü bir konu olmadığı takdirde ağustos ayında toplanmayarak, tatil yapacak.

Eylül ayı olağan toplantısı ise 4 Eylül 2025 günü, saat 18.30’da gerçekleşecek.

ÖNDER BALIKÇI