Tarih: 23.11.2012 00:00

Bandırmada musıkî ateşi

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Sanat Müziği Derneği, Türk Sanat Müziği`nin yanı sıra Türk Halk Müziği`ni de yaşatma amacıyla yoğun bir çaba harcıyor.
1984 yılında kurulup, hâlen başkanlığını Coşkun Bor`un yürüttüğü 90 üyeye sahip derneğin çatısı altında ayrıca bağlama, keman, ut ve kanun dersleri de veriliyor.
Bor`un başkanlığındaki yönetim kurulunda başkan yardımcısı olarak Fahrettin Kırkses görev yaparken, yönetim kurulu üyeliklerinde ise Yaşar Kıvrak, Ömür Yüce ve Atilla Kargün yer alıyor. 
Başkan Bor, emekli Türkçe öğretmeni Vedat Sevkal`ın yönetiminde, 11 sazın eşliğindeki  Türk Sanat Müziği, Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Selma Keskinbalta`nın şefliğinde, 13 sazın eşliğindeki Türk Halk Müziği korolarında ayrı ayrı 50`nin üzerinde kişinin bulunduğunu belirtti.
Yılda en az iki konser veren derneğin yönetim kurulunda Türk Halk Müziği bölümünü temsilen bulunup, aynı zamanda kabak kemâne de çalan müzik öğretmeni Atilla Kargün, çeşitli meslek gruplarından kişilerin yanı sıra öğrencilerin de bulunduğu branşları hakkında bilgi verirken, "Amacımız, yıllar içinde unutulan halk türkülerimizi yeniden canlandırarak, geniş halk kitlelerine yaymaktır. Buna paralel şekilde, derneğimiz çatısı altında isteyenlere Türk Halk Müziği teknik bilgileri, tavırları ve enstrüman çalmayı da öğretiyoruz" dedi.
Bandırma Sanat Müziği Derneği Başkanı Coşkun Bor, derneğin yıllardır kendi olanakları ile ayakta kalma çabası içinde bulunduklarının altını çizerken, başta yerel yönetim olmak üzere Bandırma`daki büyük kurum ve kuruluşların maddi-mânevi desteklerine gereksinim duyduklarını sözlerine ekledi.
Önder Balıkçı



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —