Bugün, 28 Ekim 2024 Pazartesi

BANDIRMA’DA TORİK AKINI

BANDIRMA’DA TORİK AKINI

TORİK 1000 LİRA

Bandırma ilçesinde bügüne kadar görülmeyen çoklukta torik balığı avlandı. 

Bandırma “Yağmur Denizim 10” adlı balıkçı teknesi tarafından palamut balığı için atılan ağlar torik balıklarıyla doldu.  Bandırma’nın karşı sahillerinde Tatlısu Köyü açıklarında avlanan ve tahminen 1200-1300 çift torik balığının İstanbul’a gönderileceğini belirten tekne sahiplerinden Erdem Gören ,”Şimdiye kadar palamut bollu yaşanmıştı ama bugün ilk kez bu kadar çok torik avlandı. Biz tutan tarafında olduğumuz için nerede satılacağını bilemeyiz ama tahminen İstanbul’a gönderilecek” dedi. 

25 yıllık balıkçı olan Sezgin Acar da, “Bandırma’da bugüne kadar 1300-1400 çift bu bollukta torik tutulmadı. Tanesi 5-6 kilo geliyor” dedi ve devamını beklediklerini söyledi. Torik balığı usta balıkçı Sezgin Acar’ın perakende balıkçı tezgâhlarında tanesi 1000 liradan satışa sunuldu. 

Erdem ÖZCAN



Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bügüne kadar görülmeyen çoklukta torik balığı avlandı. Bandırma “Yağmur Denizim 10” adlı balıkçı teknesi tarafından palamut balığı için atılan ağlar torik balıklarıyla doldu. Bandırma’nın karşı sahillerinde Tatlısu Köyü açıklarında avlanan ve tahminen 1200-1300 çift torik balığının İstanbul’a gönderileceğini belirten tekne sahiplerinden Erdem Gören ,”Şimdiye kadar palamut bollu yaşanmıştı ama bugün ilk kez bu kadar çok torik avlandı. Biz tutan tarafında olduğumuz için nerede satılacağını bilemeyiz ama tahminen İstanbul’a gönderilecek” dedi. 25 yıllık balıkçı olan Sezgin Acar da, “Bandırma’da bugüne kadar 1300-1400 çift bu bollukta torik tutulmadı. Tanesi 5-6 kilo geliyor” dedi ve devamını beklediklerini söyledi. Torik balığı usta balıkçı Sezgin Acar’ın perakende balıkçı tezgâhlarında tanesi 1000 liradan satışa sunuldu. Erdem ÖZCAN
Anahtar Kelimeler: BANDIRMA’ TORİK AKINI
  • Pazartesi 19.3 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Salı 18.9 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.1 ° / 9.6 ° Güneşli