,
Bugün, 6 Nisan 2025 Pazar

Bandırma´nın içme suyu tehlikede!

Bandırma´nın içme suyu tehlikede!

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Bandırma´nın içme ve kullanma suyunun alındığı Gönen Barajı regülatörünün yakın-larına bir termik santral kurulma girişimi olduğuna dikkat çekerek, ?Eğer bu gerçekleşirse Bandırma, çıra gibi yanar? dedi.

Bandırma Belediye Meclisi´nin Ocak ayı toplantısının sonunda gündem dışı söz alarak, kurulmak istenen termik santral için Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu için çalışmalar yapıldığına işaret eden Onur, şunları söyledi:
?Suyumuzun geldiği Gönen Barajı yakınında, Yenice ilçesinin Çırpınar Köyü bölgesinde, göle 3 kilometre uzaklıkta bir termik santral yapılması için girişimler başlatıldı. 1,5 yıl önce, Orman İşletme Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı kararıyla baraj civarındaki koruma bandını 8 kilometreden, 3 kilometreye düşürmüştü. Şimdi, barajı 3 kilometrelik bölgede bir termik santral kurulmak isteniyor. Bandırma için bu konu siyaset üstüdür ve çok önemlidir. Bu santrale tüm siyasi partiler dahil, Bandırma olarak karşı çıkmalıyız.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Bandırma içme suyu tehlikede
  • Pazar 17.7 ° / 5.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 11.7 ° / 3.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 7.1 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı