Bandırma Santral Kültür Merkezi hizmete girdi

Bandırma Santral Kültür Merkezi hizmete girdi

Bandırma Belediyesi Santral Kültür Merkezi törenle açıldı.

Bandırma Belediyesi Santral Kültür Merkezi törenle açıldı.
Tarihi elektrik santralinin restorasyonu sonucu Bandırma'ya kazandırılan kültür merkezinin açılış törenine Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, eski Belediye Başkanı Sedat Pekel, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, ve kalabalık bir topluluk katıldı. 

Açılış kurdelasını Belediye Başkanı Dursun Mirza, eski belediye başkanı Sedat Pekel ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı birlikte kestiği kültür merkezinde daha sonra salona geçildi.
Buradaki törende konuşan Belediye Başkanı Dursun Mirza, eski elektrik santral binasının, kentin elektrik gereksinimini karşılamak üzere 1928 yılında kurulduğunu belirtirken, şunları söyledi: Bu tarihi binayı restore edip kültür merkezine dönüştürmek için Bandırma Belediyesi olarak çalışmalarımız, Sedat Pekel'in belediye başkanlığı döneminde başladı. Yaptığımız girişimler sonunda bu binayı 2011 yılında aldık. Yaptığımız restorasyon çalışmaları sonucunda Bandırma'ya yeni bir kültür merkezi kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Bu bina için harcadığımız para 1 milyon 400 lira olup, iç dekorasyonu EnerjiSA tarafından sağlanmıştır. 192 koltuğun bulunduğu bu salonda seminerler, tiyatrolar, söyleşiler ve çeşitli toplantılar düzenlenecektir. Bu salonun Bandırma'ya kazandırılmasında büyük emeği geçen, eski belediye başkanımız Sedat Pekel'e teşekkür ediyorum..''
Ardından kültür merkezinin iç dekorasyonunu gerçekleştiren EnerjiSA Bandırma 2.Müdürü Bülent Sayar'a teşekkür plaketini Sedat Pekel verdi. Türen, Grup Markajın mini konseri ve kokteylle sona erdi.
Haber: Önder Balıkçı