Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırmaspor’dan yeni açıklama

Bandırmaspor’dan yeni açıklama

“Ali Palabıyık’ı futboldan derhal uzaklaştırın, maçı tekrar edin!”

Bandırmaspor Kulübü, İzmir’de oynanan ve 3-3 sonuçlanan Altınordu-Bandırmaspor maçını yöneten Ali Palabıyık’ın, futboldan uzaklaştırılmasını istedi.

Kulüp, “Milyonları vicdanını rahatlatın” başlığıyla yayınladığı açıklamada Ali Palabıyık’ın, derhal futboldan uzaklaştırılmasını, bu maçın da ya tekrarını ya da 81. dakikadan itibaren yeniden oynanmasını istedi.

Bandırmaspor Kulübü’nün açıklaması şöyle:

“30 Nisan 2023 Pazar günü oynadığımız ve maçın hakemi Ali Palabıyık tarafından verilip, spor kamuoyundan büyük tepki alan skandal penaltı kararı karşısında Türkiye Futbol Federasyonu, maçın hakemine sezon sonuna kadar görev verilmemesine karar verdi. Bu karar, Bandırmaspor Kulübü’nün tepkisinin ne kadar yerinde olduğunu kanıtladı. Ligin bitimine 3 hafta gibi kısa bir süre kala 3 aydır maç verilmeyen bir hakemin hatalı kararları nedeniyle Spor Toto 1. Lig’de play-off potasına girecek ve küme düşecek takımların kaderiyle oynanmıştır. Türkiye’nin köklü kulüpleri ve büyük camialarının kaderini etkileyen bu karar, Türk futbol tarihinde vicdanları yaralamıştır.

Bandırmaspor Kulübü olarak bu hatanın düzeltilmesi, sezon sonunda milyonların vicdanının rahatlaması için maçın tekrar edilmesini ya da kritik kararın verildiği 81. dakikadan itibaren yeniden oynatılmasını talep ediyoruz. Ayrıca yıllık izne ayrılan maçın hakemi Ali Palabıyık’ın, derhal Türk futbolundan uzaklaştırılarak emekli edilmesini istiyoruz.”

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Bandırmaspor’ açıklama
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı