Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırmasporlu eski futbolcu Muzaffer Gür:

Bandırmasporlu eski futbolcu Muzaffer Gür:

Futbolda başarı, astronomik yabancı transferleriyle gelmez

Bandırmaspor`un eski futbolcularından Muzaffer Gür, futbolda başarılı olmak isteyen kulüplerin öncelikle alt yapılarına büyük önem vermeleri gerektiğine işaret ederken, "Futbolda başarı, astronomik yabancı transferleriyle gelmez" dedi.
Futbola, 1956 yılında doğduğu Bandırma`da, 17 Eylül Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde başlayan Gür, üç sezon bu kulübün çatısı altında forma giymesinin ardından 1975 yılında transfer olduğu Altınordu`da bir sezon yer aldı. 1976-1980 yılları arasında Edirnespor, 1980-1986 yılları arasında Bandırmaspor forması altında mücadele veren Gür, futbola, 1986-1987 sezonunda Gönenspor forması altında vedâ etti.
Futbola santrafor olarak başladıktan sonraki yıllarda savunmanın stoper mevkiinde yer alan eski, başarılı futbolcu Muzaffer Gür, Bandırmaspor`da geçirdiği altı yılı unutmasına olanak bulunmadığına dikkati çekerken, şunları söyledi:
"Benim de forma giydiğim dönemlerde Bandırmaspor`da, çok sayıda Bandırmalı oyuncu yer alıyordu. Yine Bandırmalı teknik adamlarımızdan Ergin Turumtay`ın, bir yıl yer aldığım Etispor çatısı altında, Rıdvan Kösemihal, Seracettin Kırklar ve Muhittin Kapçak`ın, Bandırmaspor`da yer aldığım yıllardaki emeklerini unutamam.Bu arada,Gönenspor`da oynadığım yıl antrenörüm olan eski Bursaspor`lu Mesut Şen de beni çok etkilemiştir.İşte Bandırmaspor`un o yıllardaki başarısını bu Bandırmalılık ruhu sağlamıştır. Hiç unutmuyorum, Bandırmaspor`da oynarken başımın yarıldığı bir maçta maçı, başıma atılan sekiz dikişle tamamlamıştım. Şimdi, bu durumda sahada kalacak kaç futbolcu olur? Futbolda başarının yolu, alt yapıya önem vermekten, hatta kulüplerin, yetenekli oyuncu yetiştirme konusunda okullarla işbirliği yapmasından geçer. Galatasaray, 2000 yılında UEFA Kupası`nı, öncelikle alt yapısından gelen oyuncuların Galatasaraylılık ruhunun itici gücüyle kazanmadı mı?"
Bandırmaspor`un, son iki sezondur PTT 1. Ligi`nin kapısından dönmesini, final maçlarındaki konsantrasyon eksikliğine bağlayan Gür, "Dilerim, kısa sürede bu özlem artık biter" diye konuştu.
Gür,futbolculuk yaşamının sona ermesinin ardından, amatör çalıştırıcı diploması almasına karşın teknik adam olarak çalışmamasının nedenini şöyle açıkladı:
"Bandırma`yı çok sevmem nedeniyle kentimden kopmayı hiç düşünmedim. Bir de, Bandırmaspor`da hocalığımı yapan Rıdvan Kösemihal`in, `Teknik adam, çantası ve şapkası kapının arkasında olup, en küçük başarısızlıkta gönderilecek tek kişidir` sözü de beni çok etkilemiştir.Bu nedenlerle futbolculuk yaşamım sona erince futbolun içinde kalamadım."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli