Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BANSİAD Başkanı Çetin Mirap: ?Bandırma´nın geleceğinden umutluyum?

BANSİAD Başkanı Çetin Mirap: ?Bandırma´nın geleceğinden umutluyum?

Bandırma Sanayicileri ve İşadamları Derneği(BANSİAD) Başkanı Çetin Mirap, Türk ekonomisinin yeniden düzlüğe çıkması için eski yıllarda olduğu gibi Avrupa Birliği(AB) kriterlerine yönelmenin gerekli olduğuna dikkat çekti.

Bandırma Sanayicileri ve İşadamları Derneği(BANSİAD) Başkanı Çetin Mirap, Türk ekonomisinin yeniden düzlüğe çıkması için eski yıllarda olduğu gibi Avrupa Birliği(AB) kriterlerine yönelmenin gerekli olduğuna dikkat çekti. Dış ticaret açığımızın arttığına, doların yükseldiğine işaret eden Mirap, şu değerlendirmede bulundu:
?Ekonomimizi yeniden raya sokmamız, yatırımların artması ve işsizliğe çare bulunması için yönümüzü yeniden AB´ye çevirmeliyiz. Türkiye, 2002-2010 yılları arasında AB ile entegre olarak belirli bir büyüme hızına ulaştı. Ancak son dönemlerde AB ile kopup yönünü Ortadoğu´ya çevirince ekonomide gerileme başladı. Bu nedenle dış ticaret açığı ve işsizlik arttı. Doların istikrarsızlığı, sürekli inip çıkmasına bağlı şekilde önlerini göremeyen işadamları, yatırımlardan vazgeçti. Adalet ve Kalkınma Partisi, 1 Kasım´da yeniden, tek başına iktidara geldi. Şimdi artık yeniden AB ile bütünleşmek gerektiğine inanıyorum.?
Bir zamanlar Türkiye´nin, tarım ürünleri açısından kendi kendine yetebilen dünyanın yedi ülkesi arasında yer almasına karşın son dönemlerde tarım ürünleri ithal eden bir ülke durumuna geldiğine dikkat çeken Mirap, ?Tarım sektörü mutlaka desteklenmelidir. Düşünün ki bugün Çin, Afrika´dan bile toprak satın alarak işlerken biz, kendi topraklarımızı işleyemiyoruz? dedi.
BANDIRMA´NIN GELECEĞİN-DEN UMUTLUYUM
Bandırma´ya son 2-3 yıldır yapılan yatırımları önemsediğini vurgulayan Mirap, şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma´ya, son dönemlerde önemli yatırımlar yapıldığını, bu yatırımların süreceğini düşünüyorum. Düşünün ki, bu yatırımlar nedeniyle son dönemlerde Şeker Piliç gibi önemli bir kuruluşun iflası bile Bandırma´yı az etkiledi. Bu yeni yatırımlar, Bandırma ekonomisini olumlu etkiledi. Bandırma´nın geleceğinden umutluyum.?
Mirap, hâlen 52 üyesi olmasına karşın kurulduğu günden bu yana kadın üyeye sahip bulunmayan BANSİAD´a, önümüzdeki ilk toplantıda 5-6 kadın üyenin de katılacağını belirterek, ?Artık derneğimizde kadın üye harekatını da başlatacağız? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false