Bandırma Sanayici ve İş İnsanları Derneği(BANSİAD) Başkanı Funda Dedeoğlu, “Bandırma’mızın, bölgemizde yaşanan sosyo-ekonomik sorunlarına çözüm aramak ve bölgemize katma değer sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
BANSİAD olarak geçmişte olduğu gibi Bandırma adına ellerinden gelen çabayı harcayacaklarına dikkat çeken Dedeoğlu, şunları söyledi:
“Bizler, iş dünyasının gönüllü, bağımsız temsilcileri ve aynı zamanda ortakçılarıyız. Buna paralel bölgesel, ulusal, ekonomik politikalarımızı bölgemizin ekonomik yararına oluşturmak istiyoruz. Bunun için ulusal rekabet gücünün de artırılması adına uluslararası entegrasyona yardımcı olmak amacındayız.”
Tarım arazilerine sanayi tesisleri kurulmasını doğru bulmadığını vurgulayan Dedeoğlu, şöyle konuştu:
“Verimli topraklarımızın azaldığı gerçeğini dikkate alırsak, toprak materyalimizi planlı ve rasyonel kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki tarım ile birlikte sanayileşmek zorundayız. Tarım ile birlikte gelişecek sanayi, kentleşmenin yanı sıra ekonomimizi de büyütecektir.”
BANSİAD’ın, “yeşil bir çevre” ilkesiyle hareket etiğini belirten Dedeoğlu, “Toprağımızın, çevremizin, doğamızın kirlenmesine engel olmak, gelecek kuşaklara daha yaşanılır bir dünya bırakmak zorundayız. Sanayi tesisleri yapılırken de öncelikle çevre anlayışıyla hareket etmeliyiz” dedi.
Bandırma’nın tarımıyla, sanayisiyle, limanıyla, insanıyla, üniversitesiyle il özelliğine sahip olmasına karşın bu hakkı elde edemeyen bir ilçe konumunda bulunduğuna işaret eden Dedeoğlu, şunları aktardı:
“Bandırma, sivil toplum kuruluşları, belediyesi, üniversitesi, tarımıyla çok güçlü bir ilçe. Çok iyi projeler, birlik-beraberlik içinde çok daha iyi işler yapılabileceğine, Türkiye çapında sesimizi çok daha iyi duyurabileceğimize inanıyorum. Bandırma’nın da içinde bulunduğu Güney Marmara Bölgesi, ticaret hacmi ve sanayisiyle önem arz ediyor.”
Bandırma’da yıllardır denize girilememesinin üzüntü verici olduğuna dikkat çeken BANSİAD Başkanı Funda Dedeoğlu, şu değerlendirmede bulundu:
“Marmara Denizi artık atık yükünü kaldıramıyor. Buna paralel şekilde müsilaj da ortaya çıktı. Marmara Denizi’nin iyileştirilmesinin, çevrenin de doğanın iyileştirilmesinden geçtiğini düşünüyorum. Dilerim Marmara Denizi yeniden kendine gelir, biz de Bandırma sahillerinde yeniden denize girme olanağına kavuşuruz.”
Ülkemizin çalışan ve üreten kadınlara ihtiyacı olduğunun altını çizen Dedeoğlu, şunları söyledi:
“Çalışan kadın olmak zor. Üreten kadın olmak daha zor. Bu zorluğu çalışan ve üreten kadınlar olarak birlikte hareket edip, dayanışma içinde aşacağımıza inanıyorum. Günümüzde çalışan, lider olan kadına bakış açısının son yıllarda çok değişerek desteklenmesi memnuniyet verici. Bunun daha da iyi duruma geleceğine inanıyorum.”
Haber : Önder Balıkçı