“BANTAŞ AKADEMİ-2” için düğmeye basıldı

“BANTAŞ AKADEMİ-2” için düğmeye basıldı

BANTAŞ A.Ş., kamu-üniversite-sanayi işbirliği kapsamında, “BANTAŞ Akademi”nin ikincisini aşama geçirmek için düğmeye bastı.

BANTAŞ A.Ş., kamu-üniversite-sanayi işbirliği kapsamında, “BANTAŞ Akademi”nin ikincisini aşama geçirmek için düğmeye bastı. BANTAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erdan, konuyla ilgili gerçekleşecek eğitim çalışmasıyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi.

Erdan, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğini Geliştirme Projesi” kapsamında 2021 yılında Bandırma’da bir ilki gerçekleştirerek kurulan “BANTAŞ AKADEMİ” bünyesinde çalışmalar yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“Bu proje kapsamında, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ile birlikte gerek mevcut personelimiz, gerekse işe yeni başlayan çalışanlarımıza verilen eğitimler sonunda toplamda 368 personele ‘5 S’, ‘Kaizen’, ‘İnovasyon’ takım çalışması ve ‘Ürün Geliştirme’ konularında eğitimler verilmiş ve 2022 yılında program başarıyla tamamlanmıştır. Gerçekleşen bu eğitimler sonucunda, orta ve üst kademede yönetici adaylarımızın da işe girişleri yapılarak görevlerine sürdürmektedirler. Geleceğin yönetici ve teknik adaylarını yetiştirmek amacıyla startı verilen ve işe alım programı olan BANTAŞ AKADEMİ, kısa, orta ve uzun vadede, teknik pozisyonlarda ihtiyaç duyacağı performans ve potansiyeli yüksek çalışanların belirlenmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi hedefinde ilerlemektedir.

BANTAŞ Akademi’nin uzun dönem hedefleri arasında ise orta ve üst kademede yönetici pozisyonları için geleceğin yönetici adaylarını işletmeye kazandırmak ve yetiştirmek, teknik ve idari yeteneği olan çalışanlarına aidiyet duygusu kazandırmak ve yetiştirmek, teknik ve idari yeteneğe sahip çalışanlarına aidiyet duygusu kazandırmak ve kilit personel yönetici adaylarının gelişimlerine rehberlik etmek yer almaktadır.

BANTAŞ A.Ş. olarak, nitelikli personel yetiştirme hedeflerimizden sapmadan, mesleki eğitimleri, kişisel gelişim becerileri ile tamamlayarak farkındalık sahibi bireyler yetiştirmeyi sürdüreceğiz. Bu bağlamda, tüm iş arayan ve meslek sahibi olmak isteyen bireyleri İŞKUR internet sitesinde yer alan iş ilanlarımıza ve fabrika adresimize gelerek başvurularını yapmaya bekliyoruz."

42 yıllık bir şirket olduklarının altını çizen Erdan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi işbirliği içinde gerçekleşecek BANTAŞ AKADEMİ-2” kapsamında, bir yıl sürecek eğitimlere BANTAŞ’ta çalışan 400 dolayında kişinin katılacağını sözlerine ekledi.

TOPLANTIYA KATILANLAR

Basın toplantısına katılan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Ekonometri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metehan Yılgör, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Teknoloji Ofisi Genel Müdürü Dr. M. Cem Aldağ, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cemil Közkurt ve İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürü Sadık Gündoğan da düşüncelerini açıkladılar.

ÖNDER BALIKÇI