Bartholomes, Sarı´yı İstanbul´a davet etti
Narlı Kilisesi´nin restorasyonu görüşülecek
Erdek Haber
Yayın: 30 Temmuz 2015 - Perşembe 15:17
Güncelleme: 30 Temmuz 2015 15:17
Bartholomes, Sarı´yı İstanbul´a davet etti

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Fener-Rum Patriği Bartholomeos ile görüşecek. Bartholomeos´un, Erdek´e bağlı Narlı Mahallesi´ndeki kilisenin restorasyonunu görüşmek için 4 Ağustos 2015 günü, Sarı´yı İstanbul´a davet ettiği öğrenildi. Bartholomeos´un, Narlı Kilisesi´nin restorasyonu için ekonomik destek sağlaması bekleniyor.
Narlı Mahallesi Muhtarı Burhan Çandır, mahallelerindeki kilisenin harabe durumunda bulunmasına karşın gelen Hıristiyanların ilgisini çektiğini belirtirken, şunları söyledi:

?Kilisenin içini sık sık otlar bürüyor. Zaman zaman burayı temizletiyorum. Yine de otlar çabuk çıkıyor. Şu anda da 50 santimlik ot bulunduğunu söyleyebilirim. Zaten bölgemizde Narlı´nın yanı sıra Hamamlı ve Kirazlı Manastırı kiliseleri bulunuyor. Bunların da bir an önce restorasyonu gerekir.?
23 AĞUSTOS´TA KİRAZLI MANASTIRI´NDA AYİN
Bu arada, 23 Ağustos 2015 günü, Erdek sınırları içinde, Kapıdağ yöresinde yer alan Kirazlı Manastırı´nda ayin yapılacak. İstanbul Fener-Rum Patriği Bartholomeos´un yönetimindeki ayine diğer papazların yanı sıra Yunanistan´dan gelecek kişilerin de katılmaları bekleniyor.
Geçen yıl da, yine Bartholomeos´un yönetiminde, Kirazlı Manastırı´nda yaklaşık bir saat süren bir ayin düzenlenmişti.
Haber : Önder Balıkçı

  • Perşembe 10.5 ° / -1.6 ° Güneşli
  • Cuma 10.8 ° / 2.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 5.2 ° / 0.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Kocabıyık ve Tetik’ten gazetemize ziyaret

2

Erdek’e sporcu Emniyet Müdürü

3

Kapıdağ Zeytinyağı İçin Erdek’te Güç Birliği

4

ŞMG Mezunlar Derneği’nin burs bütçesi 180 bin lira

5

Milletvekili Çömez: “Bu ülkede demokrasi çalışmıyor”

6

Kyzikos’ta Roma hamamı bulundu

7

Erdek ADD Zübeyde Hanım’ı özlemle andı