Bartholomes, Sarı´yı İstanbul´a davet etti
Narlı Kilisesi´nin restorasyonu görüşülecek
Erdek Haber
Yayın: 30 Temmuz 2015 - Perşembe 15:17
Güncelleme: 30 Temmuz 2015 15:17
Bartholomes, Sarı´yı İstanbul´a davet etti

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Fener-Rum Patriği Bartholomeos ile görüşecek. Bartholomeos´un, Erdek´e bağlı Narlı Mahallesi´ndeki kilisenin restorasyonunu görüşmek için 4 Ağustos 2015 günü, Sarı´yı İstanbul´a davet ettiği öğrenildi. Bartholomeos´un, Narlı Kilisesi´nin restorasyonu için ekonomik destek sağlaması bekleniyor.
Narlı Mahallesi Muhtarı Burhan Çandır, mahallelerindeki kilisenin harabe durumunda bulunmasına karşın gelen Hıristiyanların ilgisini çektiğini belirtirken, şunları söyledi:

?Kilisenin içini sık sık otlar bürüyor. Zaman zaman burayı temizletiyorum. Yine de otlar çabuk çıkıyor. Şu anda da 50 santimlik ot bulunduğunu söyleyebilirim. Zaten bölgemizde Narlı´nın yanı sıra Hamamlı ve Kirazlı Manastırı kiliseleri bulunuyor. Bunların da bir an önce restorasyonu gerekir.?
23 AĞUSTOS´TA KİRAZLI MANASTIRI´NDA AYİN
Bu arada, 23 Ağustos 2015 günü, Erdek sınırları içinde, Kapıdağ yöresinde yer alan Kirazlı Manastırı´nda ayin yapılacak. İstanbul Fener-Rum Patriği Bartholomeos´un yönetimindeki ayine diğer papazların yanı sıra Yunanistan´dan gelecek kişilerin de katılmaları bekleniyor.
Geçen yıl da, yine Bartholomeos´un yönetiminde, Kirazlı Manastırı´nda yaklaşık bir saat süren bir ayin düzenlenmişti.
Haber : Önder Balıkçı

  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Salı 20.3 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

2

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

3

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

4

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

5

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü

6

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

7

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?