Başaran ve Balıkçı’dan imza günü
Şiirler okundu, edebiyat söyleşisi gerçekleşti
Bölge Haberleri
Yayın: 10 Mart 2022 - Perşembe 17:48
Güncelleme: 10 Mart 2022 17:48
Başaran ve Balıkçı’dan imza günü

Bandırmalı 101 yaşındaki yazar Pakize Başaran ile Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı’nın söyleşi ve imza günü yapıldı.
Bandırma Belediyesi’nin “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” kutlama programı kapsamında, Santral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Pakize Başaran, 16’ıncı kitabı olan “Daha Ne Olsun”u, Önder Balıkçı ise Pakize Başaran’ın biyografisini anlattığı “Edebiyatımızın Gülen Yüzü: Pakize Başaran” kitabını imzaladı.
Söyleşide Pakize Başaran, çeşitli anılarını anlatıp, şiirlerinden bazılarını da seslendirdi.
Etkinlik sırasında Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun da, Başaran’ın, “Bandırma Güzel Şehrim” isimli şiirini okudu.
Etkinliğin sonunda Pakize Başaran’ın plaketini Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Önder Balıkçı’nın plaketini ise Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun verdi.
21 Mayıs 1921’de Bandırma’da doğan Pakize Başaran’ın yayınlanmış 16 kitabının yanı sıra 40’ın üstünde radyofonik piyesi ve bestelenmiş şiirleri bulunuyor.
Haber Merkezi
 

Anahtar Kelimeler: Başaran Balıkçı’
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Salı 20.3 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

2

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

3

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

4

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

5

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü

6

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

7

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?