Bugün, 17 Haziran 2024 Pazartesi

Başbakan Erdoğandan günlerdir beklenen açıklama geldi

Başbakan Erdoğandan günlerdir beklenen açıklama geldi

AK Partinin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı A. Edip Uğur olarak açıklandı.

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur olarak açıklanması partisinin Balıkesir`deki teşkilatlarında heyecan yarattı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5 Aralık Perşembe günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi`nde gerçekleşen, Genel Merkez Seçim Bölge Toplantısı`nda 6`sı büyükşehir olmak üzere 21 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Açıklanan şehirler arasında Balıkesir`de yer aldı.
Ahmet Edip Uğur kimdir? 1950 yılında Balıkesir`de doğdu. Orta Öğrenimi İstanbul Işık Lisesi`nde, Yüksek Öğrenimini İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü`nde tamamladı.
Balıkesir Ticaret Odası ve Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Başkanlığı ile Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanlığı görevinde bulundu.                
Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönem`de Anavatan Partisi`nden Parlamento`ya girdi. Daha sonra, AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı yapan Ahmet Edip Uğur, 22. Dönem`de ikinci kez milletvekili seçildi. 2007 Genel Seçimleri`nde 23. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak yeniden parlamentoya girdikten sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Uğur, evli ve üç çocuk babasıdır.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli