Başkan Aslan´dan çocuklara anlamlı karne hediyesi
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan öğrencilere karne hediyesi verdi.
Bölge Haberleri
Yayın: 18 Haziran 2019 - Salı 18:57
Güncelleme: 18 Haziran 2019 18:57
Başkan Aslan´dan çocuklara anlamlı karne hediyesi

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan öğrencilere karne hediyesi verdi. Robotik kodlama atölyesinde eğitim hakkı kazanan çocuklara altı ay temel mühendislik eğitimi verilecek.
Edremit Belediyesi ilçede okulların kapanmasıyla birlikte öğrencilere karne hediyesi olarak ücretsiz robotik kodlama eğitimi veriyor.
KT Robotics kodlama atölyesinde uzay temalı olarak verilen tasarım ve kodlama eğitimine katılan 50 öğrenci, farklı yaş gruplarına ayrılarak uzay keşif aracı tasarladı. Bu araçların kodlamalarını da kendileri yapan öğrenciler, keşif araçlarına kodlama eğitimi yardımıyla hareket kabiliyeti de kazandırdı. Robotik kodlama kavramını uygulamalı öğrenen öğrenciler, takım çalışmasıyla beraber temel mühendislik ve fen bilgisi eğitimini gördüler.
Temel seviye kodlarla bir keşif aracının görevleri, kod değişikliklerinde yaşanan gözlemler ve aynı kodlarla farklı yapılabilecek tasarımlar konusunda tasarım ve kodlama sürecindeki temel eğitimleri aldılar. Edremit Belediyesi ve KT Robotics işbirliği ile başlatılan çalışma sonucunda öğrenciler teknolojinin doğru kullanımıyla birlikte problem çözme becerisini yaşayarak öğrenirken, robotik araç yapımında eğitimden eğlenceyi ayırmayarak kalıcı öğrenim hedefleniyor.
Haber Merkezi

  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Salı 20.3 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Zorunlu kış lastiği uygulamasında tarih öne çekildi

2

ERDEKLİ ÇİFTÇİLER TARIM FUARINDA

3

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

4

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

5

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

6

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

7

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü