Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Başkan Ergin, Ankara´dan müjdeli haberlerle döndü

Başkan Ergin, Ankara´dan müjdeli haberlerle döndü

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara´ya ziyarette bulundu.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ankara´ya ziyarette bulundu.
Hem seçimden sonra bölge milletvekillerine iade-i ziyarette bulunan Başkan Mesut Ergin, hem de bir çok bürokrat, milletvekili ve siyasetçi ile görüşerek Ayvalık sorunlarına çözüm aradı.
Ankara ziyaretini değerlendiren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, her belediye de olduğu gibi kendilerinde de sıkıntı yaşandığını söyledi.
Sorunların çözümü için diyaloğa dikkat çeken Başkan Ergin, Ayvalık´ı daha iyi anlatabilmek için Ankara ziyaretinin önemli olduğuna değindi.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ile birlikte BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan ve Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) Daire Başkanı Hüseyin Daşdemir ile görüştüklerini söyleyen Başkan Ergin, 2020´de Mühendislik ihalesinin, 2021´de borulama ve ishale hattının biteceğini, 2022´de ise binalara gazın verileceğinin kendilerine aktarıldığını belirtti.
Yeni yapılacak hizmet alanları için yer tahsisi konusunun Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Hasan Suver ile görüştüklerini ifade eden Başkan Ergin, Ayvalık´ta yeni yapılacak belediye hizmet alanları için yer tahsis talebinde bulunduklarını aktardı.
Ayvalık Tabiat Parkı´nın günü birlik işletmelere ihaleye açılmaması gerektiği konusununda görüşüldüğünü paylaşan Başkan Ergin, ilçe halkının bu konudaki hassasiyetlerini dile getirdiğini bildirdi.
Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Genel Müdürü Yalçın Eyigün ile yapılan görüşmede ise; Ayvalık için balıkçı barınağının ivedilikle çözülmesi gereken bir sorun olduğunu kendileriyle paylaşıldığını kaydeden Başkan Ergin, balıkçıların teknelerini koyacakları yer bulamaması sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını, korunaklı barınakların olmamasından, çıkan şiddetli rüzgarda teknelerin hasar gördüğünü anlattığını, bunun üzerine Ulaştırma Bakanlığı Alt yapı Genel Müdürü Yalçın Eyigün ile marinanın plana alınması konusunda anlaşma sağlandığını dile getirdi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı