Başkan Kafaoğlu, elektrikli otobüsleri incelemeye aldı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım "MD 9" elektrikli halk otobüsü ile alakalı teknik konular hakkında görüşme gerçekleştirildi.
Bölge Haberleri
Yayın: 07 Kasım 2018 - Çarşamba 04:50
Güncelleme: 07 Kasım 2018 04:50
Başkan Kafaoğlu, elektrikli otobüsleri incelemeye aldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım "MD 9" elektrikli halk otobüsü ile alakalı teknik konular hakkında görüşme gerçekleştirildi.
Kafaoğlu, ?Güzel şehrimiz Balıkesir için çalışmaya devam ediyoruz. Balıkesir´imize kazandırmayı planladığımız tamamen yerli ve milli TEMSA firmasının ürettiği ?MD 9´ elektrikli halk otobüsünü inceleyerek küçük bir yolculuk yaptık. Çevreci, sessiz ve oldukça tasarruflu olması bizler için oldukça önemli bir husus. Şehir 2023 vizyonu çerçevesinde Balıkesir´i sessiz şehir, yeşil bir şehir yapabilmek için projelerimiz var. Bunların içerisinde bir tanesi de toplu ulaşımda kullandığımız araçları fosil yakıtlardan kurtararak daha çevreci, daha yeşil ve sessiz bir hale nasıl getirebiliriz diye Büyükşehir Belediyesi olarak ekibimiz çalışma yapıyor. Bununla ilgili olarak bazı belediyeler araçlarını doğalgaza çevirmişler. Doğalgazlı mı olmalı, elektrikli mi olmalı diye arkadaşlarımız ciddi bir fizibilite çalışması yaptılar. Bununla ilgili Konya´ya da gittiler ve daha öncede duydunuz. Tesla´ya bir davet mektubu göndererek bu elektrikli araçlarla ilgili projelerini ve çalışmalarını bize aktarmaları konusunda bir yaklaşımımız olmuştu. Ama hepinizin bildiği gibi onun CEO´sunun uyuşturucu kullanmasından dolayı ve basına yansıması nedeniyle ilk tepkiyi biz gösterdik. Böyle bir firmadan bilgi almayı bile ret ettik. Bu konuda özellikle yerli ve milli sanayiye destek olma açısından ve ülkemizde yapılan imkanları değerlendirme noktasında Temsa´nın da bu konuda ciddi çalışması olduğunu ve örneklerini sunabileceklerini ifade ettiler. İşte bugün de Temsa´nın CEO´su ve yetkilileri aramızda.? dedi.
TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım´da, elektrikli halk otobüsünün yüzde yüz milli ve yerli bir üretim olduğunu açıkladı.
Konuşmaların ardından TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´na otobüsün maketini hediye etti.
Programın sonunda ise basın mensupları ile ?MD 9´ Elektrikli Halk Otobüsü ile şehir turu atıldı. Şehir turu sırasında otobüste firma yetkilileri tarafından teknik bilgi verildi. Kaç otobüs verileceği ve ne kadara mal olacağı ile ilgili bilgilerin anlaşma sağlandığı takdirde açıklanacağı belirtildi.
Haber Merkezi

  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
1

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

2

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

3

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

4

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

5

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

6

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

7

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı