Başkan Saka, Atatürk´ün anısına sahip çıktı
Edremit İlçesi´nde Gazi Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün 1934 yılında kaldığı Çayiçi Caddesi üzerindeki tarihi bina, Edremit Belediyesi tarafından restore ediliyor.
Bölge Haberleri
Yayın: 23 Mart 2018 - Cuma 18:47
Güncelleme: 23 Mart 2018 18:47
Başkan Saka, Atatürk´ün anısına sahip çıktı

Edremit İlçesi´nde Gazi Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün 1934 yılında kaldığı Çayiçi Caddesi üzerindeki tarihi bina, Edremit Belediyesi tarafından restore ediliyor.
Aslına uygun olarak restore edilecek tarihi yapı Atatürk´ün hatırları ile donatılacak.
Mustafa Kemal Atatük´ün Edremit´e ikinci kez geldiği 14 Nisan 1934 tarihinde konakladığı Çayiçi Caddesi üzerindeki tarihi bina Edremit Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore ediliyor.
Halk arasında ?Atatürk´ün kaldığı ev´ ve ?Sezai Beyin evi´ olarak bilinen Tuzcumurat Mahallesi Çayiçi Caddesi üzerinde, yıllardır metruk bir halde bekleyen, bahçeli, 2 katlı tarihi ev Başkan Saka´nın başlattığı girişimler sonucunda kamulaştırma yoluyla Edremit Belediyesi´ne kazandırılmıştı. Anıtlar Kurulu´ndan gerekli izinlerin alınmasından sonra tarihi yapının restorasyon çalışmalarına başlandı.
Tarihi evin Edremit´e yakışır hale getirileceğini belirten Başkan Saka, tarihi yapının ?Atatürk Evi Kültür Merkezi? adı ile Mustafa Kemal Atatürk´ün manevi mirasına yakışır şekilde aslına uygun olarak yeniden Edremit´e kazandırılacağını söyledi.
Saka, ?Çalışmalarının belirlenen program dahilinde tamamlanarak 10 Kasım 2018´te hizmete açılmasının planlandığını da sözlerine ekledi. Haber Merkezi

  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
1

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

2

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

3

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

4

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

5

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

6

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

7

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı