Tarih: 29.10.2016 18:02

Başkan Saka, Filistinli öğrencileri konuk etti

Facebook Twitter Linked-in

Kardeş okul projesi kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri nedeniyle Edremit´e gelen Filistin´in Doğu Kudüs Dar El Tifil Al Arabi Okulu öğretmen ve öğrencileri Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´yı ziyaret etti.
Edremit ilçesinde Zeytinli Naim Süleymanoğlu İlkokulu, 75.Yıl Ortaokulu, Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi´nin kardeş okul olan Doğu Kudüs Şehrinden Dar El Tifil Al Arabi Okullarından 22 kişilik heyet Edremit´te Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı´nı ziyaret etti.
Filistin´de savaş mağduru ailelerin çocuklarının okuduğu okullardan Doğu Kudüs şehrindeki Dar El Tifil Al Arabi Okullarından 3 yönetici, 4 öğretmen ve 15 kişilik öğrenci olmak üzere toplam 22 heyet, Kaymakam Ali Sırmalı´dan sonra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Delibey, okul Müdürleri Yeşim Yıldız Koçyılmaz Artan, Muharrem Yenigün ve İsmail Yurdakul ile birlikte Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´yı ziyaret etti.
Konuklarına ziyaret nedeniyle teşekkür eden Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Farklı kültürlere, farklı dillere sahip olmamıza rağmen hepimiz dostuz, kardeşiz. Türkiye Cumhuriyeti´ni kuran ve bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Yurtta barış, dünya barış´ sözünün hepimize yol gösterici olmasını, Filistin´de yaşanan acıların bir an önce son bulmasını diliyorum? dedi.
Filistin´li konuklarda ev sahipliği ve iyi niyetli dilekleri için Belediye Başkanı Kamil Saka´ya teşekkür ettiler. Ziyaret sonunda Başkan Saka, tarafından konuklarına ziyaret anısına çeşitli hediyeler verildi. Filistinli öğrenciler 30 Ekim tarihine kadar ilçede çeşitli etkinlikleri katılacak ve ziyaretlerde bulunacaklar.
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —