Başkan Sarı: ?Zeytinliada´ya artık çivi bile çakmak içimden gelmiyor?
Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Bu küçük ödeneklerle Kyzikos kazıları 150-200 yıl sürer? dedi.
Erdek Haber
Yayın: 20 Kasım 2017 - Pazartesi 17:48
Güncelleme: 20 Kasım 2017 17:48
Başkan Sarı: ?Zeytinliada´ya artık çivi bile çakmak içimden gelmiyor?


Kyzikos´a son olarak gelen ödeneğin 130 bin lira olduğuna dikkati çeken Sarı, ?Bu yetersiz ödeneklerle her yıl kazılar değil 1-1,5 ay, ancak 10-15 gün sürüyor? diye konuştu.
ZEYTİNLİADA KONUSU
Zeytinliada´daki kamulaştırmaları ve yıkımları kendisinin yaparak adayı bugünlere getirdiğini, tapusunun da belediyede olduğunu belirten Sarı, şunları söyledi:
?Şimdi adanın müze olarak işletilmesini Kültür ve Turizm Bakanlığı´na bağlı DÖSİM üzerine almak istiyor. Öyle ki, geçtiğimiz ağustos ayında gerçekleştirdiğimiz festivalde, tapusu bize ait olan Zeytinliada´ya bakanlıktan izin alarak girdik. Ada, herhalde bakanlığın aklına yeni geldi. Bakanlık, 50 yıldır bu adayı Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü katlederken neredeydi? Bu nedenle artık Zeytinliada´ya belediye olarak içimden çivi çakmak bile gelmiyor. Çünkü, bugüne kadar adaya elimizden gelen her şeyi yapmamıza karşın hakkımızı alamadık.?
Haber : Önder Balıkçı

  • Perşembe 3.5 ° / -2.7 ° Güneşli
  • Cuma 5.5 ° / -4.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
1

Başkan Karışık'tan yeni yıl mesajı

2

Bandırma’da yaya geçidinde feci kaza

3

Atıl haldeki otel binasında patlama sonrası yangın: 2 işçi dumandan etkilendi

4

Bandırma’da çorbacıda fenalaşan vatandaş hayatını kaybetti

5

Gönen'de işçi servis midibüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 13 yaralı

6

Başkan Akın 2025 yılı çalışmalarını değerlendirdi

7

Manyas Kadın Yaşam Merkezi hizmete açıldı